Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Pamuk eller cebe, protesto için ceza parası…

Pamuk eller cebe, protesto için ceza parası…
 

Medya, asker, muhalefet derken şimdide protestocuları yıldırma çalışmaları son hız devam etmekte… 

Haşim Kılıç’a yumurta atmanın cezası belirlendi 7.000 Türk Lirası… 

Bu rakamı görünce aklıma geldi, eylemlerde polisin orantısız gücü ile karşılaşınca aldığı tekmelerle bebeğini düşüren anne adayı öğrenciye acaba ne kadar tazminat verilecek? 

5-10 yıl mahkeme koridorlarında süründürüldükten sonra, madem hamileydin orada işin ne diyen yetkili siyasetçiler gibi adalet sistemi de protesto senin ne işine mi diyecek? 

Eh muhtemelen böyle denecektir. Neticede orada dünyaya gelmeden ölen bebek amili veled yakinimdir bebek olmadığından potansiyel olarak geleceğin suçlusu muamelesi görecektir. 

Artık bu durumdan sonra protesto eylemlerinden önce kampanyalar düzenlenir. Haydi pamuk eller cebe protestoda yumurta atılacaktır ceza paraları baştan toplanıyor. Toplanan paraya göre kura ile kaç kişi ve kimlerin yumurta atacağı belirlenecektir. 

Durmak yok protestoya devam… 

Yumurta atma eylemi en ucuz protesto olma şeklinden çıktı lüks eylem statüsüne alındı. Paran varsa yumurta eylemine katılırsın paran yoksa eylem senin neyine… 

Bu sindirme uygulamaları bakalım daha ne şekilde devam edecek… 

Bizden olanlar seçim listelerine girip oy kullanır bizden olmayanları listelere yazmayın oy kullanmak onların neyine diyecekler mi? 

Yoksa doğmamış amili veledlere oy pusulası düzenleyecekler mi? Eh olur mu? Olur bunlar ölmüş olanları bile oy kullanmaya çağırdıklarına göre , doğmamış olanları neden çağırmasınlar… 

Nasıl ki bizden olan amili veledlere YGS de özel okul, özel sınav kitapçığı dedilerse acaba SBS sınavından sonra tercihlerde de bırakın o puanlarla o okullara girmeyi bahçesine bile giremeyecek amili veledleri 3. tercih ile kimseye çaktırmadan o okullara yerleştirdikleri gibi YGS sonunda da bunlar mı? Üniversitelere yerleşecek. 

Ya bizdensindir ya sindirilenlerden politikası daha ne kadar devam edecek… 

Yumurta 7.000 TL, halkı bilinçlendirme orantısız güç, vatanseverlik Silivri esir kampı ile cezalandırılır oldu ülkemizde … 

Vatandaş mı? 

O garip ne yapsın, devekuşu misali kafasını kuma gömmüş beklemekte…  

Burçak YAZICI 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..