Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Pancar çorbası bahane!

Pancar çorbası bahane!
 

Beykozlu Giresunlular Derneği, “Pancar çorbası bahane, fikir şahane” sloganıyla başlattığı etkinliğin beşinci gününde CHP İlçe Yönetimi ile Çubuklu Mahalle sorumlularını ağırladı

Merkezi Kavacık’ta bulunan Hasan Karakaya başkanlığındaki Beykozlu Giresunlular Derneği, “Pancar Çorbası Bahane, Fikir Şahane” sloganıyla başlattığı etkinliğin beşinci gününde sürpriz bir şekilde ziyaretlerine gelen Hızır Yılmaz başkanlığındaki CHP İlçe Yönetimi ile Ayşe Karadeniz başkanlığındaki CHP Çubuklu Mahalle temsilciliği mensuplarını ağırladı.

Mönüde çorba, mısır ekmeği ve yoğurt!

Pancar çorbası, mısır ekmeği ve yoğurttan oluşan bir mönüyle “ Pancar çorbası bahane, fikir şahane” diyerek, “ Pancar çorbası geceleri” düzenleyen ve bir araya gelmek için geleneksel pancar (kara lahana) çorbasını bahane sayan Beykozlu Giresunlular, etkinliklerinin beşinci gününü de kalabalık bir katılım altında gerçekleştirdiler.

Hasan Karakaya: Amaç, Beykoz’da insanlık adına fikir ve çözümler üretmek

Beşinci günün açılış konuşmasını yapan Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya, “ Pancar Çorbası Fikir Sohbetleri Geceleri”ne katılan misafirlerini selamlayarak, “ sizler buraları doldurdukça bizim bütün yorgunluğumuz hafiflemekte” dedi.

Hasan Karakaya, konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Pancar çorbamızı, mısır ekmeğimizi, yoğurdumuzu yiyelim ama Beykoz’da insanlık adına fikirler, çözümler üretelim; biz bunu istiyoruz. Sizlerin fikirlerini önemsiyoruz. Bu bağlamda bu mekânları lütfen dolduralım. Neler yapabiliriz bunları birlikte konuşalım.”

Afyon ilinin önemi büyük

Sözlerinin devamında, Afyon’da bulunan Giresunlular Şehitliği’ne de değinen Karakaya,  Afyon’un Türk Kurtuluş tarihindeki öneminin çok büyük olduğunu ifade ederek, bunu her Türk gencinin çok iyi bilmesi gerektiğine işaret etti. Dernek Başkanı Karakaya, Afyon’un neden önemli olduğu hususunu da Kurtuluş Savaşı sırasında Sivri Tepe’nin düşmandan geri alınması mücadelesini anlatarak açıkladı.  Giresun Gönüllü Alayı’nı oluşturan 35 kişiden 14’ünün bu tepenin geri alınması sürecinde yaşamını yitirdiğini hatırlatan Karakaya, Sivri Tepe’nin geri alınmasının Yunan’ın denize dökülmesi sürecini başlattığını belirtti.

Belgesel hazırlatılacak

Hasan Karakaya, Afyon Şehitliği’nde şu an 14 Giresun şehidinin yattığını belirterek, “ buranın mutlaka Türkiye gündemine taşınması gerekir. Burada çok gizli kalmış, saklanmış bir tarih var” dedi.Söz konusu tepe ve şehitlik ile ilgili olarak TRT’ye bir belgesel hazırlatacaklarını ifade eden Dernek Başkanı, Afyon ile ilgili bir tiyatro oyunu hazırlattıklarını da açıkladı.

Beykoz’dan Afyon’a destek eli

Sivri Tepe’nin bulunduğu köyün kalkındırılması için burada pansiyonlar oluşturacaklarını ve köy pazarları kuracaklarını da kaydeden Karakaya, “ burası çok fakir bir köy; hiç olmazsa köylümüz de bu işten biraz nasiplensin istiyoruz” dedi. Dernek Başkanı, bu bölgeyi düzenlenecek olan çeşitli turistik etkinlikler ile Çanakkale gibi ziyaret edilen bir yer haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kadınlar ve gençlere fırsat!

Herkesin davet beklemeksizin her türlü etkinliklerine katılmasını talep eden dernek Başkanı Hasan Karakaya, dernek kapılarının Beykozluların her türlü faaliyetine açık olduğunu kaydederek,                    “ Derneğimiz her gün saat 12.00’den akşam 23.00’e kadar açık. Hanımlarımız, gençlerimiz burayı akıllarına gelen her türlü etkinlik için kullanabilirler” dedi.

Karakaya, dernek çatısı altında yürüttükleri etkinliklerde görev almak isteyenleri de aralarına davet etti.

Mikrofon katılımcılara uzatıldı

Hasan Karakaya, konuşmasının sonrasında ise mikrofonu misafirlerine uzatarak, kendilerinin duygu ve düşüncelerini almak istediğini belirtti. Bunun üzerine söz alanlar, Beykozlu Giresunlular Derneği’nin faaliyetleriyle ilgili düşüncelerini aktardılar.

Hızır Yılmaz: Beykoz Şehit Aileleri Derneği’ni yerinden çıkarmaya kimsenin gücü yetmez!

Çeşitli konuşmacıların ardından söz alan CHP Beykoz İlçe Örgütü Başkanı Hızır Yılmaz ise konuşmasına, “ Anadolu’nun çeşitli yerlerinden Beykoz’a geldik; bir kere buradan hemşeriyiz. İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal’i ve onun silah arkadaşlarını ‘ata’ kabul edenlerle de hemşeriyiz. O kişiler bizim dedelerimiz, ben öyle kabul ediyorum. O zaman Topal Osman da benim dedem; demek ki, oradan da hemşeri oluyoruz” şeklinde başladı.

Geçmişi bilmek, bugün için önemli

“ Hasan Karakaya başkanlığındaki Beykozlu Giresunlular Derneği’nin çok güzel işler yaptığını” ifade eden Hızır Yılmaz, “ bu, zaten ortada” dedi.  Yılmaz, Afyon’daki Giresunlular Şehitliği’nde yatmakta olan şehitlere atfen ise şunları söyledi:  “ Onlar hiçbir bölgeye sığmayacak kadar büyükler. Biz eğer onların o gün yaptıkları kahramanlıkları bilmez isek, bugün ülkemiz ile ilgili kararlar verirken, doğru kararlar veremeyebiliriz. O emperyal kuşatmayı ve onun da ötesinde Batı’nın Anadolu toprakları üzerindeki arzusunu ve ona baş kaldıran Anadolu halkının direncini görmez isek, bugün ülkemiz ile ilgili kararlar alırken çelişkiye düşebiliriz.”

Beykoz Şehit Aileleri Derneği üyelerinin şikâyeti

Sözlerinin devamında,“  Geçmişteki her şehit bizim şehidimizdir” diyen CHP Beykoz İlçe Başkanı,  “ Bugünkü her şehidimiz ile ilgili olarak da hassas olmak zorundayız. Asla ve asla şehitlerimizi mezarlarında üzecek hareketler içerisinde olmamalıyız ” açıklamasını yaptı.  

Buna kimsenin gücü yetmez

Beykoz Şehit Aileleri Derneği’ne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Hızır Yılmaz, söz konusu ziyaretleri sırasında şehit ailelerinin kendilerine bir şikâyette bulunduklarını belirtti. Derneğin bulunduğu merkezin Kuran kursu yapılmak istendiğini öğrendiklerini söyleyen Hızır Yılmaz, “ Kuran’da cennet vaat edilmiş insanların ailelerinin toplandığı yeri ne amaçla olursa olsun, kimsenin almaya gücü yetmez” dedi.

CHP İlçe Başkanı, konuşmasını,geçmişte ve günümüzde şehit olanlara sahip çıkmak gerektiğine işaret ederek ve “ Sizler Giresunlu olarak, ‘Topal Osman bizim dedemizdir’ diye övünüyorsunuz. Biz de diyoruz ki, ‘ Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık gösteren herkes bizim dedemizdir’ sözleriyle noktaladı.

“Pancar Bahane, Fikir Şahane” etkinliği, yapılan konuşmaların ardından kemençe ustasının enstrümanından çıkan hareketli ezgiler ile devam etti.

 Not: Beykozlu Giresunlular Derneği “pancar çorbası bahane, fikir şahane” diyor ancak pancar çorbasına da haksızlık etmemek gerek; zira çorba da en az fikir kadar şahane idi!

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..