Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Panik Ataklı seçmenler ne olacak?

Panik Ataklı seçmenler ne olacak?
 

“Panik Atak Düşleri” kitabının yazarı, Turizm araştırmacısı ve yazar Ertuğrul Şahin, seçimlerde panik atak hastalarının rahat oy kullanabilmesi için düzenleme yapılması gerekebilir dedi.

Kapalı ve kalabalık yerlerin panik atağı tetikleyen durumlardan olduğunu belirten Şahin, oy kullanılacak yerlerin de kapalı ve kalabalık yerler olmasından dolayı, panik atak rahatsızlığı olan kişilerin bu durumdan etkilenebileceğini, seçim gününden önce bu konuda gerekli düzenlemeler yapılabilirse iyi olacağını belirtti.

“Üzerinde durulması gereken bir diğer konu da şu: oy kullanma işlemi toplum önünde (seçim görevlileri ve sırada bekleyen seçmenlerin olduğu bir ortamda) gerçekleştiği ve sık rastlanılan bir durum olmadığı için panik atak hastaları bunu zor bir görev gibi algılayabilir. Bu da panik atağı tetikleyebilir” diyen Şahin, 29 Mart öncesinde bu konuda panik atak hastalarını bilgilendirecek yayınlar yapılmasının faydalı olabileceğini ifade etti.

Her on kişiden birinin panik atak hastası olduğu ve 29 Mart seçimlerinde 48 milyon seçmenin oy kullanacağı varsayıldığında, ortalama dört milyon sekiz yüz bin panik atak hastasının da oy kullanacağı düşünülebilir.

Dolayısı ile yaklaşık beş milyon seçmeni ilgilendirebilecek bu konuda, konunun uzmanlarının bir değerlendirme yapmasının faydalı olacağını belirten Ertuğrul Şahin, konunun erken gündeme alınması durumunda, hazırlık yapılması gerekirse buna vakit kalacağını ifade etti.

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..