Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Panik yok! Hiddink artık sahada…

Panik yok! Hiddink artık sahada…
 

Milli takımın arka arkaya mağlubiyetleri ve bu mağlubiyetlerin yarattığı toplumsal üzüntüden sonra teknik patron Hiddink büyük bir hatadan döndü ve artık milli takımı bizzat kendisi izleyerek seçmeye karar verdi.

Yaşlı kurt, yaşı itibariyle uzun ve zorlu bir süreç olan milli takım izleme ve seçme sürecinin önemli bölümünü yardımcısına, yani Oğuz ÇETİN’e bırakmıştı; ancak ortaya çıkan facia yenilgiler bu hatadan erkenden vazgeçmesini ve “sazı eline almasını” sağladı. Problemin turnuvanın başında fark edilmesi milli takım için avantaj. Büyük değişimler olacak ve sıkça tribünlerde görmeye başladığımız Hiddink süper lig maçlarını mercek altına alıp takımı bu şekilde seçecek. Azerbaycan maçı sonrasında bunun sinyalini veren Hiddink ligin genç ve başarı için çalışmaya hazır durumda olan yetenekli oyuncularını takıma dahil etmeye hazırlanıyor.

Bunun olma ihtimali, yani hep olanlardan ve hep olmayanlardan kurtulma ihtimali bile, sevindirici; ayrıca bu durum, uzun vadede ligin kalitesini de etkileyecektir. Artık milli takıma seçilme ihtimalleri olduğunu bilen genç oyuncuların lige katacakları estetik ve dinamizm ligimizin toplam kalitesini, şüphesiz, yükseltecektir.

Artık değişim görmek ve bu değişimin gelişime yönelik ve katkı sağlayıcı olmasını isteyen büyük bir kesim var. Bu kesimin hayalleri ve beklentileri ne Oğuz ÇETİN’ in ne de benzer düzeyde bir başkasının yeniliksizliğine ve yetersizliğine bırakılacak kadar küçük değil.

 
Toplam blog
: 15
: 1024
Kayıt tarihi
: 05.07.10
 
 

En basit haliyle genç sayılabilecek bir beden eğitimi öğretmeniyim ve 6 yıldır devlet bünyesinde çal..