- Kategori
- Türk Mutfağı
Papara: "fakir halkımın şen yemeği"
PAPARA (ÇABUK YAPILAN SICAK YENEN EKMEK YEMEK)
Harp yıllarının yoksul günlerinin yüzü gülümseten yemeği .
MALZEMESİ;
1Tam (300GRAM) ekmek bayat veya 5, 6tane tandır ekmeği(lavaş)
2 iri kuru soğan (küçük kıyılmış)
4, 5kaşık tere yağı
1, 5çay kaşığı kırmızı biber, tuz,
1yemek kaşığı tarhın
4, 5tane soyulup ezilmiş sarmısak
2, 5 bardağı kemik suyu
HAZIRLANIŞI:
Tencerede soğanlar az yağla pembeleşirken, tuz, sarmısak biberlere ilave kemik suyu katılarak 3, 5dakika kaynatılır. Ateşten alınıp az bekletilir, tepsiye elle parçalanarak yerleştirilen ekmeklerin üstüne tarhın serpilir, tenceredeki karışım gezdirerek boşaltılır, kaşıklanır.
Afiyet olsun