Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1966
 

Papara: "fakir halkımın şen yemeği"

PAPARA (ÇABUK YAPILAN SICAK YENEN EKMEK YEMEK)

Harp yıllarının yoksul günlerinin yüzü gülümseten yemeği .

MALZEMESİ;

1Tam (300GRAM) ekmek bayat veya 5, 6tane tandır ekmeği(lavaş)
2 iri kuru soğan (küçük kıyılmış)
4, 5kaşık tere yağı
1, 5çay kaşığı kırmızı biber, tuz,
1yemek kaşığı tarhın
4, 5tane soyulup ezilmiş sarmısak
2, 5 bardağı kemik suyu

HAZIRLANIŞI:

Tencerede soğanlar az yağla pembeleşirken, tuz, sarmısak biberlere ilave kemik suyu katılarak 3, 5dakika kaynatılır. Ateşten alınıp az bekletilir, tepsiye elle parçalanarak yerleştirilen ekmeklerin üstüne tarhın serpilir, tenceredeki karışım gezdirerek boşaltılır, kaşıklanır.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 151
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 30
Ort. okunma sayısı
: 963
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster