Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '14

 
Kategori
Ekonomi Yayınları
 

Para hareketleri

Para hareketleri
 

Para: Döviz. Akça. Bozuk. Akçe. Altın. Gümüş. Kuruş. Banknot. Bedel. Paha. Karşılık. Kıymet. Eder. Rayiç. Baha. Mal. Sermaye. Malî. Ticaret. Avans. Birikim. Nakit.

Emek ve mal karşılığı olan değerdir. Günümüzde daha çok kâğıttan mamul bir üründür, para.

Paranın gerçek değeri, karşılığındaki taşınır, taşınmaz eşya ve deharcanan mesai ile ölçülür.

Uğraş ve ürün.

Uğraş yoksa ortada kocaman bir yalan vardır. Sanal ve de aldatmaca. Çalışma, çaba, gayret, iş, mesai, faaliyet, emek yok ise ekonomi bir varsayımdan öteye geçemez. Reel bir toplama çıkarma işlemi ile sonuca ulaşılamayan bütçe hesaplamaları da birer varsayış, nazariye, faraziye, sanıdır. Kısaca kocaman bir ‘hiç’tir.

Bir ailenin bütçe hesaplamaları ne ise ticari kurum ve kuruluşlara ve sürekliliğinde devletlere ait ekonomi plânlamaları da aynı ile eşdeğerdedir. Minimal ve maksimal hesaplamalardır. Gelir gider, iç dış borç, cari açıklar, ürün temini, personel istihdamı.

Aile ekonomisi ile işletmeler arasındaki detay fark ürün pazarlaması alanında kendisini gösterir. Ticari işletmelerde iş bilir kadrolarla pazarlama ağının genişliği, çalışabilirlik oranında kısa ve uzun vadede getiriyi artırabileceği gibi kuşkusuz kâr marjının artışına da büyük katı sağlayacaktır.

Ticari kuruluşların bütçe değerlendirmelerinde dikkat edilmesi gereken başlıca unsur, toplam gelir –ciro- ile net kalan – kâr- algılamasının doğru anlaşılması olmalıdır.

Kâr = toplam gider + satışı yapılmış ürünün tekrar yerine konulması sonrası elde kalan nakittir. Yani, kasanıza koyduğunuz temiz birikimdir.

Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kazancınızın bol olması dileğiyle, hoşça kalın.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..