Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça dizisine benzer bir gerçek olay.

Paramparça dizisine benzer bir gerçek olay.
 

Dün akşam televizyonlarda, bu Sabah ta gazetelerde rastladığım bir gerçek olay. 20 Yıl sonra karara bağlanan bir dava, bugünkü yazı konum.

Fransa'nın Nice kentinde 1994 yılında bir Özel hastanede aynı gün iki bebek dünyaya geliyor. Sarılık sebebiyle küveze alınan iki bebek karıştırılıyor ve uzun bir süre bebekler esas anne babaları tarafından değil diğer aile tarafından bakılıyor. İki çocuktan birisinin babasının olayı farketmesi ile araştırmalar başlatılıyor ve gerçek ortaya çıkıyor.

Olayı öğrenince çocuklarını değiştirmeyi hiç düşünmeyen aileler birbirlerinden uzak yaşamaya karar veriyorlar. O tarihlerde yanlışlığa sebep olan hastaneye karşı tarafların açmış olduğu dava olaydan tam 20 sene sonra karara bağlanıyor ve hastane iki ailenin üyelerine toplam 1.9 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum ediliyor.

Bu olay bize hiç yabancı gelmedi değil mi? Son dönemde yayına başlayan bir diziye benziyor bu olay. Nurgül Yerşilçay ve Erkan Petekkaya'nın başrollerini paylaştığı ve reytinglerde tavan yapan bir dizi. Paramparça.

Gerçi senaristler Ahmet Vefik Paşa'nın ünlü Fransız yazar Moliere'in eserlerini Türk tolumuna adapte ettikleri gibi konuyu bize adapte etmişler ve zenginleştirmişler.

Tabii yanlışlığa uğrayan aileler Fransa'daki aileler gibi olgun davranıp çocuklarını değiştimeden yaşamlarına devam etmeyecekler dizide. Kavga, kan, mücadele ve büyük bir aşk ilave edilmiş bu olaya. Olay bu kadar sakin vukubulsa zaten dizi olmaz.

Bu arada yanlışlığı yapan hastaneye dava falan da açılmıyor galiba dizide. Zaten açsalar ne olacak. Fransa'daki gibi rekor bir tazminat alabileceklerini sanmıyorum.

İyisi mi biz bekleyelim ve bizim Paramparça nasıl sonlanacak ve kaç yıl sürecek?

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..