Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Dünya
 

Parası olana oturum izni ve vatandaşlık

Parası olana oturum izni ve vatandaşlık
 

Parası Olana Oturum İzni ve Vatandaşlık


Oturum İzni ve Vatandaşlık

Krizde olan ülkeler krizden çıkış yolunu parası olanlara vatandaşlık veya oturum izni satmakta buldu. Abartıp 1 milyon dolarlık yatırım yap vatandaşlık al diyende Hükümetlerde var gel ev al 3 – 5 sene oturum verelim gez Avrupa’yı diyende benim maddi durumum çok iyi yatırırım yaparım veya gayrimenkul alırım diyenler; “Bedava!” vatandaşlık için yapılması gerekenlere mutlaka bir göz atın.

Borç batağında olan Avrupa ülkeleri, çareyi dış yatırımcılara istihdam sağlamaları veya gayrimenkul edinmeleri için teşvikte aramakta. Avrupa’nın yanı sıra Asya’ya, Afrika ve hatta Amerika da miktarlar değişse de parayla veya yatırım yapılarak oturum izni veya vatandaşlık alınabiliyor. Yaşanan kriz sonucu işsizlik oranının yüzde 25’e ulaşan İspanya’nın sizden isteği minimum 160 bin Avro değerinde ev veya arsa almanız karşılığında İspanya’da oturma iznine sahip oluyorsunuz. Slovakya’nın beklentisi biraz daha farklı,  Slovakya vatandaşı olmak için fazla değil sadece 1 milyon Avro yatırım yapmanız yeterli. Son günlerde Avrupa’nın haricinde ABD, Almanya, Hong Kong, Uruguay gibi birçok ülkede benzer şartlarda oturum izni veya vatandaşlık dağıtmakta. Avusturya vatandaşı olmanın fiyatı 6 milyon dolardan başlarken en ucuz vatandaşlık 1.200 dolarla Uruguay’dan alınabiliyor.

İşte Oturum İzni ve Vatandaşlık Almak İsteyenler İçin Ülkelerin İstekeleri

ABD’de 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum hakkı. 5 yıl’dan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.

Kanada 400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin dolarda bankada parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor. 

Dominik Cumhuriyeti 100 bin dolarlık yatırım yapıp vatandaşlık alabilirsiniz, eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolarlık yatırım yapmasını mecburi.

Uruguay, vatandaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 1.200 dolar aylık kazancı olanlara. 3 yıllık geçici oturum izni, 3 yıl sonunda da vatandaşlık hakkına sahip oluyorsunuz. 

Saint-Kitts ve Nevis, yakın zamanlarda Türkiye’ye vize uygulamaktan vazgeçti. Hükümetin onayladığı projelere 400 bin – 1 milyon dolar arası yatırım yaparsanız bu güzel ülkenin vatandaşı olabilirsiniz.

Guatemala, Cumhuriyetini devletinden 50 bin dolarlık yatırımınızı 5 yıllık devlet tahviline yaparsanız vatandaşlık hakkı tanıyor.

Birleşik Krallık, 5 yıl içinde İngiltere sınırları içinde 1 milyon GBP yatırım yapanlar vizesini almakta zorlandıkları ülkeden vatandaşlık alabiliyor.

Avusturya, vatandaşlık hakkı için 6-10 milyon Avro’luk risk sermayesi yatırımı istiyor. Ama Vakıflara 2 milyon Euro’luk bağış yapanları da vatandaşlıkla ödüllendiriyor.

Almanya 250 bin Avro sermayeli bir iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı veririm sonrasında da vatandaşı olma imkanını sağlıyor.

Slovakya, vatandaşı olmak için 1 milyon Avro yatırım yapmanız mecburi.

Ukrayna, ülkesindeki açacağınız şirket hesabınızda 100 bin dolar varsa sınırsız oturum izni veriyor ki Ülkeye vizesi giriş yapabilirsiniz.

Letonya, vatandaşlık için kırsal kesimden 71 bin 500 Avro’dan başlayan fiyatlarla bir ev al ya da büyük şehirde oturmak isteyenler 143 bin Avro verip gayrimenkulü de vatandaşlığı da alabilirsiniz.

Karadağ, 500 bin Avro’dan aşağı yatırım kabul etmiyor 500 bin Avro veren iş adamlarına vatandaşlık veriyor.

Bulgaristan,  bir yıl oturum izni olan ve 1 milyon Leva’nın üzerinde Bulgaristan da yatırım yapmış olan yabancı ülke vatandaşlarına vatandaşlık hakkı veriyor. Gayrimenkul satın almanız oturum izni veya vatandaşlık almak için yeterli değil.

Makedonya yabancı yatırımı çekmek için 40 bin Avro’luk gayrimenkul alana 1 yıllık oturum izni, 400 bin Avro yatırım yapanlara ve en az 10 kişiye iş olanağı sağlayanlara vatandaşlık hakkı vereceğini duyurdu.

İrlanda 1 milyon dolar yatırım yapanlara, hükümetin uygun gördüğü tarihte ülke vatandaşı olma hakkı verecek.

İspanya en az 160 bin Avro değerinde konut veya gayrimenkul alanlara oturum izni ve Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım ve çalışma hakkı veriyor.

Arnavutluk, 200 bin dolar yatırım yapan işadamlarına vatandaşlık veriyor.

Hong Kong, 1 milyon 260 bin dolar civarında yatırım yapanlara vatandaşlık hakkı veriyor.

Yeni Zelanda, vatandaşlık hakkını kazanmak için seçtiğiniz yatırım programına bağlı olarak 1 – 7 milyon dolar arasında yatırım yapmanız gerekiyor.

 
Toplam blog
: 22
: 8918
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Shengen Vizesi ve Malta Dil Okulları Eğitim Danışmanı ..