Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '09

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Parmaklarınızın ucundan iyileşmek

Parmaklarınızın ucundan iyileşmek
 

parmaklardan akan şifa


“ Bunca yıl çektiğim acılardan bu kadar basit ve bu kadar kısa sürede kurtulabileceğimi rüyamda görsem inanmazdım”.

13 yıldır bir türlü acısını unutamadığı bir olaydan 10 dakikalık bir EFT seansı sonrası kurtulan bir kişinin şaşkınlıkla söylediği sözler.

Bu kadar basit bir teknik nasıl olur da çözülemez olarak bakılan sorunları, fiziksel rahatsızlıkları, üzüntüleri kısa sürede değiştirebilir ve iyileştirebilir?

EFT dünyada her geçen gün popülaritesini arttıran mucizevi bir iyileştirme tekniği. Yıllarca acılar içinde kıvranmış, her gün savaşı yeniden yaşayan Vietnam savaşına katılmış askerlerin bu acılarından kısa sürede kurtulmalarını sağlayarak gücünü kanıtlayan EFT son yıllarda ağır hastalıkların iyileştirilmesinde de umut olmaya başladı.

EFT’nin mucidi ABD’den bir fizik mühendisi olan Gary Craig. Asla çaresi yok denen hastalarda, hem de sahnede yaptığı seanslarla hastalarda hemen 1 saat içinde belirgin iyileşmeler sağlayan gösteri DVD’lerini seyrettiğimde gözlerim doldu. Klasik tıbbın çaresi yok dediği bir çok sorunun hemen orada sahnede iyileşmeye başladığını görmek, bastonla gelen bir kişinin bastonsuz sahneden indiğine şahit olmak gerçekten göz yaşartıcı.
Nedir bu EFT? Oldukça basit bir ilkeye dayanıyor. Bu ilke “bedendeki tüm sorunların kaynağı bedendeki enerji dengesinin bozulmasına bağlıdır” diyor. Enerjiyi bozan en önemli etken negatif duygu ve düşünceler. Eğer bu negatif enerjiyi boşaltırsanız bedenininiz ve zihniniz yeniden doğru yönde çalışacaktır. İnsan bedeninin doğal eğilimi hangi yaşta olursanız olun iyileşme yönündedir. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak. Ama önündeki engelleri kaldırmak koşuluyla. İşte EFT tam bir engel temizleyici.

Aslında EFT nin dayandığı ilkeler benim 4 yıldır uyguladığım analitik hipnoterapinin dayandığı ilkelerle aynı. Aklın yolunun bir olduğunu EFT bir kez daha gösterdi. Peki neden EFT hipnoterapiden çok daha hızlı yaygınlaştı ve popüler oldu? Çünkü uygulaması çok basit. Korkulacak bir yan etkisi yok. Kişi kendi kendine de uygulayabilir. Her durumda her yerde uygulamak mümkün. 5 yaşında bir çocuğun bile 5 dakikada öğreneceği basitlikte bir teknik. Bedeninizdeki belli enerji noktalarına parmak uçlarınızla hafif hafif vururken sorununuzu yaratan düşünceleri söyleniyorsunuz. Ve bu sorun bir kaç turda yıkılmaya başlıyor. Teknik basit ama uygun düşünceleri, sorunun dayanaklarını bulmak biraz ustalık gerektiriyor. Bu nedenle ciddi sorunları olan kişiler başlangıçta bir kaç seans terapistle çalışması gerekir. Sorunu bir masa olarak düşünürsek bu masayı ayakta tutan bir çok ayağı olabilir. Masayı yan yatırmak ya da yıkmak için bazı ayakların kırılması gerekiyor. Belli sayıda ayak kırıldıktan sonra masa ayakta kalamıyor. İşte bu ayakları bulmak ve yıkmak biraz ustalık gerektiriyor.

Şu anda ABD’de halk kursları düzenlenerek, toplu iyileştirme seansları uygulanıyor. Tekniğin bir özelliği de başkasına uygulanan bir seanstan yararlanabilmek. Sanki tedavi sizin üzerinizde uygulanıyormuş gibi farz ederek hastayla beraber enerji noktalarına dokunmaya başlarsanız onunla beraber iyileşmeye başlıyorsunuz. Bir başka özelliği de başkası adına EFT yapabilirsiniz. Buna surrogate EFT deniyor. Yani iyileştirmek istediğiniz kişinin yerine geçiyorsunuz, hayali olarak, onun gibi düşünüyorsunuz ve kendi bedeninizde onun adına parmaklarınızı gezdirmeye başlıyorsunuz. Bu nedenle veterinerlikte hayvanların iyileştirilmesinde de başarıyla kullanılıyor. Çok küçük bebek ve çocukların iyileştirilmesinde de muazzam sonuçlar bildiriliyor.

Hangi durumlarda bu teknik gerçekten etkili?
Her şeyde deneyebilirsiniz. Sonsuz uygulanma alanı var. Kendine özgüven kazanmaktan ağır kanser hastalıklarına kadar geniş bir yelpaze. Genetik denilen ve doğuştan olduğu iddia edilen hastalıklar bile iyileşmeye başlayabiliyor. Sosyal fobi, panik atak, depresyon en yaygın olarak uygulandığı durumlar. Cinsel konularda keza etkili. Günlük yaşantınızda sizi engelleyen her konuda rahatlıkla ve anında kullanılabilir. Örneğin ben eskiden çok üşürdüm. Çok kısa biri iki EFT uygulamasından sonra artık soğuktan etkilenmez oldum. Herkesin paltolarına sarılarak çıktığı havalarda utanmasam gömlekle dolaşabilirim.

Yan etki yok. Anında etkiyi gözleyebiliyorsunuz. Sürekli kullanmak zorunda kaldığınız ilaçlardan kurtulma şansınız var. Daha ne istenebilir ki? Bu kadar sözden sonra EFT yi size çok kısa bir şeklini öğreteyim. Temel noktalarımız var. Bunlar en çok etkilenen noktalar ve bedendeki enerji akışının

olduğu yolların üzerinde bulunuyor. 1. nokta tepe noktası. Orta hatta tam en tepe noktanız. Yani vücudunuzun kuzey kutbu. Diğer noktalar kaşın iç ucu, kaşın dış ucundan 1 cm dışı, gözün altında elmacık kemiğinin üstü. Hemen burun altı. Hemen alt dudağın altı. Yaka noktası. ( Kravat düğümünün yerleştiği bölgenin sağı ya da solu). Koltuk altında orta hat üstünde meme hizası. Çoğu zaman bu 8 nokta yeterli. Sorunun önemine göre başka noktalarda kullanılabiliyor.

Bu noktalara işaret ve orta parmağınız birleşik olarak orta şiddette ve 5-10 arası bir sayıda vuruyorsunuz. Ben buna tıklama diyorum. İngilizce’de tapping olarak söyleniyor. İki parmak geniş bir alan oluşturduğundan noktayı ıskalama riskiniz azalıyor.

Bir örnekle tekniği daha iyi anlayabiliriz. Diyelim ki böcek korkusu var. Önce reversal dediğimiz bir işlem uyguluyoruz. Bu işlem bir çeşit vücudun ters dönmüş elektrik kutuplarını düzeltme işlemi. Yani sanki piller ters yerleştirilmiş, düzeltme yapıyor ve enerji akışını yeniden sağlıyoruz. Bunun için karate noktası dediğimiz elin bilek ile küçük parmağın çıkış noktası ortası bölgeye parmaklarımızla tıklarken bir cümle oluşturuyoruz. Buna setup cümlesi deniyor. Şöyle bir şey. “ her ne kadar böceklerden korkuyorsam da kendimi olduğum gibi kabul ediyorum onaylıyorum, seviyorum”. Burada amaç negatif düşünceyi pozitif bir cümle ile onamak. Çok değişik şekillerde oluşturulabilir. 3 kez bu cümleyi söylerken tıklamaya devam ediyoruz. Sonra negatif düşünceyi yukarda tarif ettiğim her bir nokta için bir kez söylerken bu noktalara tarif ettiğim şekilde tıklıyoruz. Yani tepe noktası; böcek korkum tık tık .. , kaş içi; böcekten korkuyorum. Tık.. tık .. tık.. bu şekilde tüm noktaları tamamlıyoruz. Buna bir tur diyoruz.

Çok az durum için bir turda sonuç alınabilir. Çünkü yukarda da dediğim gibi sorunun bir çok ayağı, dalı, destekçisi vardır. Örneğin aslında kişi böcekten değil de sadece iri siyah böceklerden korkuyordur. Aslında böcekten her şeyiyle değil de hareket ettiği zaman korkuyordur. Belki de korkuyu annesinden satın almıştır. Ya da bu konuyla ilgili kötü bir deneyimi vardır vs. Bu tip açılımlar kendiliğinden, çalıştıkça ortaya çıkar. Tabiki bu açılımları sağlayacak kritik soruları kendi kendimize sormak, kendimizle samimi olmak, duygularımızla yüzleşme cesaretini göstermek zaman içinde iyi sonuçlar alma şansımızı arttırır.

Artık yurt dışında EFT iyileştiricileri var. Psikoterapiye gider gibi EFT terapisine gidebiliyorsunuz. 3-4 seansta çoğu sorun ortadan kalkıyor. Yukarıda dediğim gibi kanser gibi ağır rahatsızlıkların bile iyileştiğini bildirenler var. Ben de kendi hastalarımda hipnozla birlikte uyguladığım EFT den gerçekten çok iyi sonuçlar alıyorum. Bana göre 21. yüzyılın tedavisi olarak nitelendirilebilecek bir uygulama. Konuya ilgi duyanlar için videolu öğretime www.eft-turk.com adresinden ulaşabilirler. Ayrıca ddaha ayrıntılı öğrenmek ve terapi yapmak isteyenler için www.medikal-hipnoz.com sitesinde ürünler bölümünü inceleyip online siparişte bulunabilirler.

 
Toplam blog
: 13
: 5872
Kayıt tarihi
: 27.08.06
 
 

1955 İstanbul doğumlu. Kadın Doğum Uzmanı. Hastalıkların zihinsel neddenlerive çözümleri üzerine ..