Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Passolig, statlarda "şiddeti ve düzensizliği” önlüyor, “cennet” vaat ediyor!

Yasadaki adı “E-Bilet”, pazarlanmada ve uygulamadaki adı “Passolig”...

Dayanağı, resmi adıyla “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun”, kamuoyundaki adıyla “Şike Yasası”... Pazarlama yöntemine bakınca, kimi maçlarda “cehennem”e dönen statlar, bu kartı cebine koyanlara “cennet” misali bir ortam sunacak!

İşte, Passolig’in “büyüsü” ve vaat ettiği “cennet”:

“... taraftarların sevdikleri ile birlikte güven içinde stadyumlara gidebilmelerini ve istedikleri karşılaşmayı her türlü olumsuzluktan uzak, huzurla izlemelerini sağlıyor!”

 

(Demek ki, bu Passolig, sivrisinek kovan “mat”lardan daha etkili!.. Cebinde Passolig’i olan, azılı taraftar da olsa, “kuzu” olacak! Böylece “normal” taraftar, Passolig sayesinde her türlü “olumsuzluk”tan korunacak!)

 

“...tribün huzurunu ve güvenliğini de maksimize ederek, yaşanmış olan pek çok olumsuzluğu da geçmişte bırakıyor.”

 

(Yönetenler, niye bugüne kadar bunu akıl edememişler? 

 

Demek ki, “geçmişte kalan olumsuzluklar”, torunlara “askerlik anısı” misali anlatılacak.)

 

“.... basılı bilet derdi sona erdi, maçlar elektronik biletlere tanımlanarak müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, beklemeden girmek artık mümkün.”

 

(Görülüyor ki, satın alınan Passolig, “doğayı koruma”ya yönelik. 

 

Bu kart bir de yol / yer gösterse... Böylece, bir soru/ yer sorulduğunda, köyden kente gelen gariban gibi, insanın yüzüne bakan görevliler var ya, onlardan da kurtulmuş oluruz.)

 

“Kendi koltuğunuzda oturarak, herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmadan, sevdikleriniz ile birlikte rahat ve medeni bir şekilde maç izlemenin keyfini yaşarsınız.”

 

(Demek ki, başkasının koltuğuna oturanlar, “medeni şekilde" maç izletmeyenler vardı. Şimdi onlar olmayacak!)

 

“Passolig Kart ile üzerinizde nakit para taşımaya gerek kalmadan stadyumlardaki kafe ve büfelerde alışverişlerinizi yapabilir, böylelikle madeni para taşımak zorunda kalmaz ve stadyum girişlerinde sorun yaşamazsınız.”

 

(Demek ki, “stadyumlardaki kafe ve büfelerde” geçerli ilk kart, icat edilmiş oldu.)

 

*****

 

Statlarda “şiddeti ve düzensizliği” önleyecek Passolig, sizi ayrıca, “alışveriş cenneti”ne çağırıyor; “kişiye özel kampanyalar”la büyük indirimler sağlıyor. Ayrıca, “Temassız kullanım özelliği sayesinde, şifreyle uğraşmadan 50 TL’ye kadar olan ödemelerinizi 1 saniye içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.”

 

(Ne kolaylık, şifre kullanmaya harcayacağınız zaman size kalacak. Çünkü “vakit nakittir”...)

 

“Nakit alışverişlerinizde karşılaştığınız pek çok olumsuzluk, Passolig Kart ile birlikte ortadan kalkıyor. Bozuk para aramakla, para üstü beklemekle uğraşmayacaksınız. Kartınızı kullanarak istediğiniz ürünü alacaksanız.”

 

(Demek ki, bugüne kadar, “kredi kartı mağdurları” yaratan, birçok ocağı söndüren “kart”ların pabucu dama atılıyor. “İstediğiniz ürünü alacak” ilk kart, Türk icadı olarak, tarihe geçecek!.)

 

Görülüyor ki, Passolig, “sporda şiddeti ve düzensizliği” önlediği gibi, bir "yeni hayat düzeni” sağlıyor!.

 

Daha neler, neler!..

 

*****

 

Sona doğru ya da özet:

 

Geçen hafta Süper Lig maçları “huzur içinde” geçti!.. Bunu Passolig’e borçluyuz!.

 

(En fazla seyirci Fenerbahçe-Karabükspor, en az seyirci Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor maçına gitti. İlkinde 12 bin, ikincisinde bin kadar seyirci vardı.)

 

Passolig’i olanlar, ne kadar ayrıcalıklı olduklarını gördüler, anladılar. Seyirci az olunca, statta maç izleyen “şanslı”lar da, giriş çıkışlarda rahattılar kuşkusuz!.. 

 

Çevrede trafik de rahat, düzenliydi, sıkışık değildi mutlaka!..

 

Ordu misali “güvenlik güçleri” de bu gidişle azalır, başka alanlara kaydırılır, sokaklarda hırsızı uğursuzu kovalar!

 

Passolig sayesinde  “sporda şiddet ve düzensizlik” önleyeceği gibi, ekonomi de canlanacak!. Bu kart,  “yetkili ve etkili şahsiyetleri”n yapamadığını yapacak, “statlarda şiddeti ve düzensizliği” tek başına önleyecek; siz sadece satın alın bu “büyülü” kartı.

 

(“Protokol tribününün hemen önündeki taraftarlar bana ağır küfürler etti. Vali'ye, bunların neden engellenmediğini sordum. O da bana 'O tarafa bakmayın o zaman' diye yanıt verdi. Bunun üzerine Vali’ye, 'Eğer engelleyemiyorsanız biz otele gidelim, maçı orada izleyelim. Burada durmamızın anlamı yok' dedim. Vali, bu sözüm üzerine ekibiyle birlikte oradan ayrıldı.”, Mahmut Uslu’dan bir Manisa anısı)

 

*****

 

Passolig için son çağrı:

 

“... hemen Passolig Kart’ınızı alın, tribündeki güvenli yerinizin yanı sıra fırsatlarla dolu bir dünyaya adım atın.”

 

Son söz:

 

Passolig, şiddet yaratan, düzeni bozanları sizden/ statlardan uzak tutacak ve siz, evdekinden daha rahat ve güvenli bir ortamda koltuğunuzda maç izleyeceksiniz!.

 

 


 
 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..