- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pastırmalı ıspanak
PASTIRMALI ISPANAK
PASTIRMALI ISPANAK
MALZEMELER
1 kilo temizlenmiş iri doğranmış ıspanak
2 adet soğan
2 diş sarımsak
100 gram pastırma
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan pirinç
Yarım limon suyu
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
Yeterince; tuz, karabiber, pul biber
HAZIRLANMASI
Soğanları yemeklik doğrayıp, kıyılmış 2 diş sarımsakla beraber, tereyağı ve sıvı yağda kavuralım.
Küçük doğranan pastırma dilimlerini ilave edelim ve bir dakika kadar çevirip, tuz, karabiber, pul biber ekleyip, ıspanağın yarısını koyalım ve üzerine pirinci serpelim ve kalan ıspanağı da koyarak su koymadan ağır ateşte 15 dakika pişirelim.
Yarım limon suyu ve bir adet yumurtayı çırpalım ve ıspanağa ekleyip yavaşça harmanlayalım ve iki dakika kadar daha pişirelim.
Servis tabağına kevgir kaşıkla suyunu süzerek alalım ve üzerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapalım.
Not: ıspanak yapraklarını doğramadan bütün olarak kullanırsanız daha lezzetli olur.
Afiyet olsun.