- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patates Tavası tarifi
Patates Tavası Tarifi
6 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet yeşil biber
1 orta boy domates
Sıvı yağ
1 buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Patatesler soyulup küp olarak su dolu bir kabın içine doğranır. 5 dakika kadar suda bekletilir. Tencerenin içine sıvı yağ ve salçalar konulur. Salçalar yağda özenir (ocağa konmayacak henüz). Patateslerin suyu süzülüp salçanın içine eklenir. Soğan da dörde bölünüp tencereye ilave edilir. Güzelce karıştırılır. Üstüne uzunca kesilmiş biberler ve ince dilinmiş domates yerleştirilir. Ocağın üstüne konulur. Sıcak suyun içine yeterince tuz konulup karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir. Patatesler pişince ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun.