- Kategori
- Yemek - Mutfak
İstanbul Pilavı Tarifi
İstanbul Pilavı Tarifi
Biribirinden lezzeli tariflerimizi pilav tariflerinden İstanbul Pilavı Tarifi ile sürdürüyoruz. İşte İstanbul Pilavı Tarifi :
Malzemeler :
5 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak tavuk etlerinin üzerine 1 litre kadar su koyulup 1 tatlı kaşığı da tuz ilavesiyle 40 dakika, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kevgirle tavuk etleri sudan çıkarılır, soğuyunca iri parçalara ayrılır. Pirinç sıcak suda ıslatılır, biraz tuz ilave edilir ve yarım saat kadar bekletilir. Yarım saat sonra süzülür ve nişastası gidinceye kadar yıkanır. Tereyağ tencereye alınır eritilir. (Tavuk suyu kullanacağım için yağı az koyuyorum.) Tavuk suyundan 3 bardak tencereye koyulur, su kaynayınca içine pirinç atılır. Tavuk suyunda tuz olduğu için tuz kullanmaya gerek yok. Tencerenin ağzını kapatmadan didilmiş tavuk etleri ve haşlanmış nohut da pirincin üzerine koyulup kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirilir. Yarım saat kadar demlendirilip, pilav alt üst edilip servis edilir. Üzerine karabiber ekilmesini tavsiye ederim. Afiyet olsun.