- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patatesli Börek
30 Adet
Malzemeler;
5 adet yufka
5-6 adet patates
1 bardak kaşar rendesi
4-5 dal maydanoz
tuz,karabiber,kırmızıbiber
1 bardak soda veya su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörekotu
Yapılışı;
Patatesler soyup haşlanır. Haşladığınız patatesleri ezin. Ezilen patateslerin içine maydanoz , kaşar rendesi, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip iyice karıştırın. 1 yufkayı tezgaha serin. Yufkanın yarısına soda ve yağ karışımından oluşan sosu fırça yardımıyla yayıp diğer yarısını üzerine kapatın. Yufkayı üçgen olarak 6 parçaya kesilir. Yufkanın geniş kenarına patates harcından koyup, rulo şekilde sarın. Tüm yufkaları sardıktan sonra üzerine yumurta sarısı , çörekotu veya susam serpilir. 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun .
Not: Dilerseniz börekleri sardıktan sonra pişirmeden buzlukta saklayabilirsiniz.