Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '18

 
Kategori
Siyaset
 

Patrice Lumumba

Patrice Lumumba
 

KONGO demokratik cumhuriyetinin ilk başbakanı


Emperyalist düzen hiç değişmedi.
Bu düzen eskiden ne kadar zalim ve çıkarcı ise bu gün de öyle
Son gelişmeler ışığında emperyalizmin Kongoda sergilediği vahşeti hatırlatmak için ne yazık ki bu günlerde adından pek söz edilmeyen Patrice LUMUMBA hakkında izlediğim bir belgeselde hissettiklerimi paylaşmak istiyorum.

Discovery kanalında TV raportörü, karşısındaki diplomat görünüşlü emekli CIA ajanına “Peki sonuç sizi mutlu ettimi ?” diye sordu  . Adam biraz düşündükten sonra “ Bu bizim işimiz. İş bitikten sonra “haydi artık sırada hangi iş var diye sorarız“ diyerek cevap verdi.

İkinci röpörtaj ise Lumumba ve arkadaşlarının kurşuna dizilmesi sırasında gözlemci olarak bulunan Belçikalı memurla yapıldı.  Belçikalı memur kıvançla elindeki keseden sedef gibi parlayan iki diş çıkarıp kameralara gösterdi ve gülerek “Lumumbo için geri gelecek diyorlar; Onu bilmem ama geri gelse bile iki ön dişi eksik olarak gelecek. Çünkü öldürüldükten sonra ön dişlerini hatıra olarak bizzat kendim söktüm. Lumumbanın dişleri Hayatımda gördüğüm en güzel en parlak dişlerdi.” dedi.

Modern Avrupa ve Amerikanın ilkel kabileler ülkesi Kongoda verdileri medeniyet dersi işte bu. Yerli işbirlikçileri eli ile Afrikada bağımsızlığını kazanmak için çırpınan mazlum insanları katleden, safari avında duyulan iştiha gibi bir iştah ile diş söktürenen medeniyet işte bu.

 
Toplam blog
: 4
: 267
Kayıt tarihi
: 29.07.18
 
 

Onbinlerce yıldan beri insan oğlu farklı zaman ve coğrafyalarda ve farklı şartlarda dünya hayatın..