Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '18

 
Kategori
Magazin
 

Payitaht Abdülhamid'te Hain İçeride

Payitaht Abdülhamid'te Hain İçeride
 

TRT1 ekranlarında yayınlanan, ES Film’in yapımcılığında çekilen ve Cuma akşamları izleyicisinin büyük bir ilgi ve merakla beklediği dönem dizisi Payitaht Abdülhamid’in dün gece yayınlanan bölümünde;

Osmanlı – Alman ittifakı ve Alman askerinin yeni ordu hazırlığında, Osmanlı sancağını yakmasıyla çıkan siyasi kriz en çarpıcı sahnelerden oldu. Öte yandan Herzl’in Yahudiler için Kudüs’ten toprak istemesi sonucu Sultan Abdülhamid’ten aldığı cevapla kovulması, Sultan Abdülhamid’in kayınbiraderi ve Paşalarından Hüseyin Paşa’nın;  Parvus’la ortaklığında Sultan’a ihaneti ve Alman İmparatoru’nun Saraya geldiği anda Alman askerinin Sultan Abdülhamid’in huzurlarındayken çektiği tetik sahneleri, sosyal medyada seyircinin en çok paylaşım yaptığı sahneler olarak geceye damga vurdu…

Yönetmenliğini Emre Konuk’un yaptığı, senaryosunu Ayça Mutlugil, Hale Çalap ve Hamza Akyıldız’ın üstlendiği "Payitaht Abdülhamid"in bu hafta yayınlanan bölümünde neler oldu:

Sultan Abdülhamid, Herzl’i  “Defol ey sefil! “ diyerek huzurundan kovdu!

Herzl’in, Osmanlı’nın kutsal yeri olan Kudüs’ten Yahudiler için toprak istemesi Sultan Abdülhamid’in onu huzurundan kovmasına sebep oldu. Sultan’ın sözleri geceye damgasını vurdu.

“Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil milletime aittir!.  Ben onun bir parçasını bile vermem.  Yalnız bizim cesetlerimizi parçalayarak bu ülkeyi taksim edebilirsiniz. Ben canlı bir beden üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmem. Kudüs’te bir Siyonist devlet kurulmasına izin vermem! Nil ile Fırat arasında bir Siyonist devlet kurmak istediğinizi haykırdınız. İşte ben de haykırıyorum. Ben yaşadığım sürece böyle bir devlet kurulmayacak, buna mani olacağım, yıkıl! Defol ey sefil!”

Firuze Saraya geri dönecek mi?

Firuze’yi otel sahibinin saldırısına uğramak üzereyken kurtaran ve adam tam kendisini bıçaklamak üzereyken, önüne geçerek kendini feda eden genç kıza daha da bağlanan Şehzade Abdülkadir, annesinin karşısına dikildi… Ve Bidar Sultan’ın karşı çıkmasına rağmen, “Sözlerinize dikkat edin. O benim müstakbel zevcem ve o Saraya gelecek” diyerek ona bu kararından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Hatice, Kemalettin, Naime ve Vasfi cephesi…

Hatice ile Vasfi evlendi… Gözü yaşlı mutsuz bir evliliğe adım atan Hatice, Vasfi’ye ‘Benden size zevce olmaz” dedi... Bidar Sultan, Kemalettin’den kızını mutsuz edecekse çekip gitmesini istedi..  Kemalettin içindeki isyanları durdurmak ve karar vermek için düşünürken, Hatice onu görmeye geldi ve hesap sordu. O sırada annesinin Kemalettin’in sevdasını sorgulamasını istediği Naime de gelince, Hatice masa altına gizlendi. Naime, Kemalettin'e “Beni seviyor musun”  diye sorunca Kemalettin kararını vererek,  ‘Tüm kalbimle sizi seviyorum Sultanım ve hemen evlenmek istiyorum.” diyerek son noktayı koydu.  Naime ve Kemalettin evlenecekler mi?

Sancak yakma girişimi, Osmanlı - Almanya krizine neden oldu…

İngiliz Sefirhanesine sığınan Parvus, Alman İmparatoru Wilhelm ile Sultan Abdülhamid ittifakını bozmak için plan yaptı. Parvus’un safına çektiği bir Alman askerinin Osmanlı sancağını yakma girişimiyle başlayan husumet, Murad’ın askeri vurup esir düşmesine ve iki ülkenin arasında kriz çıkmasına kadar uzandı. Murad’ı, asker bölüğüyle birlikte harekete geçen fakat son anda tek başına kendini ateşin ortasına atan Kemalettin kurtardı. Alman askerleri tutuklandı. Ve Parvus, böylece planını işleterek, Wilhelm’in gelmesini engelledi. Alman Sefir'in , Sultan Abdülhamid’e İmparatorun Kudüs’e Hacı olmaya gideceğini söylediği ve aldığı cevapla, İmparatorun Payitaht’a geldiği sahneler de dün gecenin çarpıcı bölümlerindendi.

Sultan Abdülhamid, Sefire şu sözleri sarf etti:  “Gidemez. Bir vakitler Hz Ömer’in eline geçen, Yavuz Sultan Selim’in emanetine geçen Kudüs’ün anahtarı bizdedir. Kudüs’ün hakimi biziz. Bizden icazet almadan İmparatorunuz Kudüs’e adım atamaz.” 

Parvus’un son kozları ve Hüseyin Paşa’nın büyük ihaneti!

Parvus’un son kozları, Alman İmparatoru Saraya geldiğinde onunla birlikte giren askerin çektiği tetik ve Sultan Abdülhamid’in yeni kuracağı ordunun başına getirdiği Bidar Sultan’ın ağabeyi Hüseyin Paşa'yla iş birliği içinde olmasıydı. Tetiği çeken asker acaba kimi vurdu? Hüseyin Paşa’nın bu ihaneti ortaya çıkacak mı? Gelecek bölümde izleyeceğiz…

Bülent İnal, Özlem Conker, Hakan Boyav, Selen Öztürk, Saygın Soysal, Ezgi Eyüboğlu, Can Sipahi, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gözde Kaya, Duygu Gürcan, Eren Hacısalihoğlu, Ali Nuri Türkoğlu, Kaan Turgut, Elif Özkul, Aydın Sigalı, Fatih Sevdi, Zeynep Ozan, Volkan Keskin, Taner Ertürkler, Cemre Baysel, Kevork Malıkyan, Hacı Ali Konuk, Güzide Arslan, Leya Kırşan, Yusuf Aytekin, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Ercüment Fidan’ın rol aldığı Payitaht Abdülhamid, 12 Ocak Cuma ve her Cuma TRT 1”de!

 

  

Payitaht Abdülhamid 33. bölüm fragman:

https://www.youtube.com/watch?v=8SsyVNwNLiQ

 

Payitaht Abdülhamid Sosyal Medya Hesapları:

Resmi Facebook Hesabı:              www.facebook.com/payitahtdizi

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..