Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Paylaşmak ama kiminle?

İletişimin makbulü artık bilgisayar üzerinden olanmış meğer. Eeee devir değişirse sen de değişeceksin. Yoksa eşini hayatını ve de umutlarını boş bir sandala bindirip arkalarından el sallarsın.

Eskiden babamız işten gelirken elinde poşetlerle gelirdi. Elinde annemin şiparişlerinden başka akşam aile bireyleriyle beraber oturup konuşarak yenilecek çerez, kestane, mandalina, yada bunun gibi süprizler olurdu. (Tabi ki benim için öyleydi) Ama bugün aile bireyleri evde beraber oturulup bu tarz bir sistemle iletişim kurmuyor.

İşten yorgun gelmiş ve ikinci işine (ev hanımı) başlamış anne. Yine işten gelmiş ve muhtemelen eşinden daha çok yorulmuş bir baba. (onların iddiaları bu -yani beylerin-) Anne babayı akşamdan akşama gören ve bu zamanı dört gözle bekleyen çocuklar. Buraya kadar 20. yüzyıl insanları alışmıştı anlattıklarıma.

Derken birden eski köye daha yeni adetler de geldi. Aile bireylerinin her biri akşamlarını bir bilgisayar sayfasında e-maillerine bakarak yeni edindikleri sanal bilgisayar arkadaşlarıyla mesajlaşarak akşamlarını bitirir oldular.

Eeee dediğim gibi artık bu makbul. Olaki bir blog sayfasında eşinizle karşılaşır, aileniz hakkında kararlar alırsınız. Çocuğunuzun ateşi çıkarsa bir e-mail atarsınız eşinize, çocuğunuz ödevini mi yapamadı soruverir internette tanıştığı bilen bir büyüğüne.

Artık aile sorunlarınız çözümü bir tık yakınınızda ya da aileniz çok uzaklarda...

 
Toplam blog
: 2
: 2786
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

1979 Karabük doğumluyum. Sakarya'da sosyal bilgiler öğretmeni olarak 5 yıldır görev yapmaktayım. Evl..