Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Pera Müzesi ve Kültür-Sanat

Pera Müzesi ve Kültür-Sanat
 

alıntıdır


Öncelikle size Pera Müzesi’nden bahsetmek istiyorum. 8 Haziran 2005’te açılan Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın kültür –sanat hizmeti vermek amacıyla kurduğu özel bir müzedir.

2003-2005 yılları arasında Tepebaşı’ndaki tarihi Bristol Oteli’nin cephesi korunarak yeniden inşa edilmiş, donanımlı bir müze haline getirilerek hizmete sunulmuş.

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait “Oryantalist Resim”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonlarını ve bu koleksiyonların temsil ettiği değerleri, ; sergiler, yayıncılık ürünleri, sözlü etkinlikler, eğitim etkinlikleri ve bilimsel çalışmalar aracılığıyla kamuyla paylaşmakta, gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlamaktadır.

Açıldığı günden bugüne dünyanın usta sanatçılarının eserlerini ülkemiz sanatseverleriyle buluşturmuştur.

Her yıl ulusal ve uluslararası eğitim ve sanat kurumlarıyla işbirliği yaparak genç sanatçıları destekleyen sergiler de düzenleyen Pera Müzesi, tüm sergilerini kitaplar, sözel etkinlikler ve çocuk eğitim programlarıyla da desteklemektedir. Dönemsel programları ve etkinlikleriyle dikkat çeken Pera Film ise ziyaretçilere ve sinema meraklılarına, klasiklerden bağımsız filmlere, animasyon ve belgesellere uzanan, kimi zaman sergilere paralel kapsamlı gösterimler düzenlemektedir.

1-27 Şubat arası Arap Sineması’na bir yolculuk yapmak isteyenlere Binbir Gece Masalları ile sürprizde bulunmuş.

1975 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü alan Kor Yılların Tarihi filminin yanı sıra, 1960, 1970 ve 80’li yıllardan klasikler ve bölgeden yeni dönem filmler yer alıyor. Kurgu ve belgesel filmlerden oluşan programdaki dokuz film, Ürdün, Cezayir, Lübnan, Mısır ve Filistin’den, Arap Sineması’nın en başarılı filmlerini sinemaseverlerin karşısına çıkarıyor.

Ünlü Mısırlı yönetmen Yusuf Şahin’e bir saygı duruşu niteliğinde de olan programının merkezinde, yönetmenin en önemli ve ezber bozan çalışması, İskenderiye Üçlemesi yer alıyor. Binbir Gece Masalları programı, Arap Sineması’na çarpıcı, gizemli ve eşsiz bir yolculuk vaad ediyor.

İzlemek isteyenlerin vakit kaybetmemesini öneririm.

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..