Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
Dünya
 

Petrol'e alternatif yakıt türü bulundu...

Petrol'e alternatif yakıt türü bulundu...
 

Dünya savaşlarına neden olan, ülkelerin işgalini sağlayan petrol’ün tahtı nihayet sallanmaya başlandı.

Suudi Arabistan’daki petrol ve Amerikancı Kral nedeniyle Suudiler rahat ederken, Amerika’ya ve çevresine petrol paraları ile hava atan Irak Diktatörü Saddam Amerika ve payandaları aracılığı ile yok edildi. Irak’ta 1.5 milyon insan katledildi. Yüz binlerce Iraklı kadına tecavüz edildi.

Böylece Ortadoğu’nun petrol bölgeleri Amerikan ve Avrupa’nın dev şirketlerinin eline geçti. Arap Baharı uydurması ile diğer bölgelerdeki petrol’de aynı yöntemlerle ele geçirildi. İşte Libya, işte Tunus, işte Yemen… Şimdi sıra Suriye’ de!

Bunca insanın ölüm nedeni ne?

Petrol!

Bu petrol bu gün var, yarın bitmeyeceğinin bir garantisi var mı?

Tüm dünya bunu bildiği için petrol’e alternatif bir yakıt türü üretmek için çalışıyordu. Ancak batının emperyalistleri, bulunacak yeni teknolojiyi bekleyemedi. Milyonlarca kişinin canına mal olan petrol’e nihayet alternatif bir yakıt bulundu.

İngiliz bir teknoloji şirketi, su ve havadan sentetik petrol üretmeyi sağlayan bir sistem geliştirmiş.

Hava Yakıt Sentezleri (AFS) adlı şirkette çalışan mühendisler, 3 aylık süre zarfında 5 litre sentetik petrol ürettiklerini ifade etmişler.

Sistem şu şekilde işliyormuş: Karbondioksit havadan, hidrojen ise sudan ayrıştırılıp bir reaktörün içinde birleştirerek katalizör yardımıyla metanol üretiliyormuş. Daha sonra bu metanol petrole çevriliyormuş.

Mühendisler, düşük maliyetli yenilenebilir enerji kullanılarak 'sıfır-karbon' yakıt üretilebileceği ve bunun doğal petrol yerine kullanılabileceğine dikkat çekiyorlar.

2 yıllık bir projenin parçası olan çalışma için şimdiye kadar 1 milyon sterlin harcanmış.(Bizim Suriyeli muhaliflere harcadığımız paranın yanında solda sıfır kalıyor.)

AFS önümüzdeki iki yıl içinde bir tesis kurarak, motor sporlarında kullanılmak üzere bir günde bin 200 litre özel yakıt üretmeyi planlıyormuş.

AFS Genel Müdürü Peter Harrison "Sentetik olduğu için bu şekilde üretilen akaryakıt normal petrole göre daha temiz ve çevreci" diye konuşmuş. Harrison sözlerini şöyle sürdürmüş: "Şu anda pompa fiyatlarında sentetik petrol üretmemiz mümkün değil. Fakat nihayetinde bunu yapacağız. Sentetik petrol sayesinde araba ve uçaklar yoluna devam edebilecek."

Görüleceği gibi ufukta yeni bir yakıt türü göründü. Ölen bunca insan, öldükleri ile kaldı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..