Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İsa Tolga HELVACIGÜL

http://blog.milliyet.com.tr/toginet

05 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Peynir gemisi

Atalarımız ne güzel söylemişler “lafla peynir gemisi yürümez” diye. Bugünkü haberi okuduğumda aklıma gelen ilk söz bu oldu. Haber sayın başbakan Erdoğan’ın ana muhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu’nun İsviçre bankalarında hesabın var mı? Sorusuna değerli halk ozanımız Aşık Veysel’in dizeleriyle cevap vermesiydi. 

Hatırlayacağımız üzere, geçtiğimiz günlerde gündem wikileaks.org sitesinin ülkelerin gizli belgelerini yayınlanması ve ortaya serilen sözde gizli belgelerin içeriklerinden ibaretti. Halen de gündem devam etmekte. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, vatandaş olarak ülkemizin Başbakanını dışa karşı korumak, bir bütün hareket etmek gerektiği prensibindeyim. İş iç meseleye geldiğinde kendi aramızda bu işi çözmek ise boynumuzun borcu kanaatindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu görevini yerine getirip Sayın başbakana İsviçre’de hesabın var mı yok mu? Sorusunu soruyor. Başbakan ispatlamaktan kaçınıp başka yollara başvuruyor. Bir vatandaş olarak ben başbakanıma güvenip onurlu bir şekilde başım dik gezmek isterken, başbakanım benim boynumu büküyor. Tekrar söyleyeyim siyasi görüşümüz ne olursa olsun, görüşlerini benimseyin ya da benimsemeyin isterseniz muhalefetin en iyisi olun, Türkiye Cumhuriyeti başbakanının kimsenin başını önüne eğdirmeye hakkı yoktur. Faraza belgeler faraza laflar nitelemesiyle karşı karşıya kaldığımız, bizleri üzen bizi temsil eden insanları töhmet altında bırakan bu faraza laflara ilgili şahısların belgeleriyle ıspatlarıyla cevap verme zorunluluğu doğmuştur. Kılıçdaroğlu’nu takdir ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sorduğu sorunun sesi olmuş bunları dillendirmiştir. Top başbakana geçmiş başbakan topu kaleye atmak yerinde taca atmıştır. 

Sayın başbakan, ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım şimdi de ben size aynı soruyu soruyorum. Bu bankalarda hesabınız var mı yok mu? Geçmişte hesabınız oldu mu, olmadı mı? Milletimiz fakr-u zaruret içerisinde harap ve bitap düşmüş iken, siz paralarınızı İsviçre bankalarında değerlendirdniz mi? Değerlendirmediniz mi? İnanın bu soruyu size soracak en az 10 milyon insan vardır bu ülkede. Lütfen açık şeffaf olun ve bizleri aydınlatın. Aksi halde milletimiz “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” atasözüyle sizi iktidardan indirir kendinizle baş başa kalırsınız. Hakkınızda ki tüm dedikoduları belgeleriyle ispatlayın ki bizlerde “başbakanımız dünyada ki en iyi başbakan” diye göğsümüzü kabartıp başımız dik bir şekilde yedi düvele karşı gezelim.  

Ne dersiniz? 

 
Toplam blog
: 7
: 1721
Kayıt tarihi
: 11.03.09
 
 

1977 Balıkesir doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. Lisans eğitimimi Süleyman Demir..