Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Pilav yanında Kaysefe

Pilav yanında Kaysefe
 

kaysefe tatlısı (görsel netten alındı)


Potasyum açısından ve A vitamini bakımından zengin bir bir besin olan kuru kayısı besleyicidir. Yararları saymakla bitmez: Kansızlığı önler, büyümeye yardımcı olur, görme fonksiyonlarını güçlendirir, bağışıklık sistemini korur. Potasyum içerdiği için  kalp kaslarının çok iyi çalışmasını sağlar, lifli olduğu için kanserden korur, kabızlığı önler.

Sabah sofralarımızdan hiç eksik olmaz, aç karnımıza 3-4 kuru kaysı yeriz, üstüne 1 bardak su. Kahvaltıyı yarım saat sonra yaparız.

Rahmetli annem Erzum’un meşhur tatlısı olan kaysefeyi, çok güzel yapardı. Yanına da pirinç pilavı yapıp yedirirdi bize.

Eşim kayısı kurusu almıştı, ona kaysefe yapmaya karar verdim.

YAPILIŞI

I Kâse kuru kaysıyı iyice yıkayıp 1 su bardağı sıcak su ile haşlamaya bıraktım. İçine 1 su bardağı şeker ekledim (istemeyen şeker koymayabilir)  suyunu çekince 1 kaşık tereyağında çevirip, servis tabağına aldım. Üstüne çekilmiş ceviz serpiştirip servise sundum. İsteyen fındık veya yeşil Antep fıstığı da serpebilir. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara