Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pizza

Napolili fırıncılar 250 yıl önce, ince hamurun üzerine birtakım malzemeler ekleyerek fakir insanlar için basit bir yemek pişiriyorlarmış. Bu yiyeceğin adı pizzaymış. Soyluların da ilgisini çekince, geniş kitlelere yayılmış. Günümüzde fast food yemeklerin vazgeçilmezlerinden ve pek de ucuz değil.

 Fırınlarda satılan ekmek hamurları ekmeklerden daha ucuz. Sadece 1 hamur ile her gün ekmek yiyen bir ailenin farklı bir lezzetle şenlenmesi mümkün.

 O hamuru tepsiye yaydıktan sonra, salça sürünce lezzetli bir zemin oluşuyor. Tabi, tepsinin en altına yağ sürmek gerek. Evde daha başka ne varsa, peynir, domates, biber, kekik.. Fazlası gerekmez bile.. Fırına atınca kabaran hamurla birlikte pişen için lezzeti birbirine karışıyor. Sonuç harika.. Dışarıda restoranlarda bir ailenin yemek yemesi ne kadar pahalı. Eve sipariş edilen pizzalar orta halli aileler için bile lüks gibi. Zaten ekonomi derdinde olan kadın hem ucuz hem de cazip alternatifler aramıyor mu? 

Pizzanın yanına bolca ayran yapınca anneler, çocukları hiç anlamaz zenginliği fakirliği.. Mutlu bir şekilde doyar ve kalkar sofradan..

 
Toplam blog
: 68
: 931
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Yazmadan duramaz. Öğrenmeden duramaz. Sevmediği yerde durmaz.   ..