Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Pkk Terörü Nasıl biter ? (5)

Pkk Terörü Nasıl biter ? (5)
 

Pkk acaba taşeron bir terör örgütü müdür ?


<ı>PKK ile mücadele de Somut Örnekler !..

Pkk terörünün “neden bitilemediğine” ilişkin derlediğim somut örneklere devam ediyorum.

9) Pkk- Almanya İlişkisi : Almanya Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Heinz Fromm, yaptığı bir açıklamada “ PKK'nın, Avrupa'da siyasi açıdan tanınmak istediği için Avrupa ülkelerinde şiddete başvurmadığını” söyledi. Örgütün Almanya'daki faaliyetlerini gizli olarak yürüttüğünü söyleyen Fromm, "Almanya'da yaşayan yaklaşık 500 bin 'Kürt' arasında örgüte destek veren yaklaşık 11 bin 500 kişi bulunuyor" dedi. Fromm, "Örgüt Almanya ve Batı Avrupa'da yoğun şekilde siyasi ajitasyon yapma, yandaşlarının sayısını koruma ve para toplama çabası içinde" diye konuşmuş.

10) Pkk- Avrupa İlişkisi ve Pkk Kimliği : Avrupa Birliği, PKK`yı terör örgütleri listesine alalı yıllar oldu; ama Avrupa basını PKK’ya hâlâ ‘terör örgütü’ ifadesini yakıştırmıyor. Pkk’lı militanlar TV programlarına bile katılıyorlar ve buralarda propaganda bile yapabiliyorlar. Bazı medya organları zaman zaman PKK’nın AB’nin ortak terör listesinde bulunduğunu hatırlatmakla yetiniyorlar. Örneğin, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve İsviçre basını, Şırnak’ta 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili haberlerde ‘terörist’ kelimesine hiç yer vermemiş. Alman Die Welt gazetesi <ı>`PKK gerillaları` ve ‘<ı>Kürt özgürlük savaşçıları’ demeyi tercih etmiş. Avusturya’nın resmi haber ajansı (APA), <ı>`yasaklanmış Kürt işçi partisi` sıfatını kullanıyor. Fransa’nın üç büyük gazetesi Le Figaro, Le Monde ve Liberation, PKK’yı <ı>‘Kürdistan işçi partisi’, <ı>‘ayrılıkçı askerî organizasyon’ ve <ı>‘direnişçi Kürtler’ olarak tanımlıyor. AFP’nin tanımlaması ise <ı>‘Ankara`ya karşı çıkan direnişçi hareket’. Diğer ülkelerde de durum hiçte farklı değil. Örneğin, İngiltere’nin ünlü haber kanalı BBC, Ankara Anafartalar Çarşısı’nda 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, <ı>‘ayrılıkçı Kürt grup’un düzenlediğini duyurdu. Diğer bir örnek ise İngiliz gazeteleri, Şırnak’ta 13 askeri şehit edenlerin de <ı>‘Kürt savaşçılar’ olduğunu yazmış. Bu durum diğer Avrupa basın kuruluşlarında da çok farklı değil. Hemen hemen hepsinde aynı klişe laflar ve kimlik tanımları yer alıyor. <ı>(Kaynak : 20/10/2007 tarihli Zaman Gazetesi )

11) PKK’ya Avrupa’dan fon yağıyor : Terör örgütü PKK’ya en büyük destek ise Avrupa`dan gelen yardımlar. Terör örgütü, silahlı kanadına siyasi, mali ve lojistik desteği birçoğu Avrupa ülkelerinde bulunmak üzere suç ağı olarak işleyen 400 sivil toplum kuruluşu aracılığıyla sağlıyor. Ayrıca PKK’nın birçok medya organı var. Bunlar, 2 haber ajansı, 4 televizyon istasyonu, 13 radyo istasyonu, 10 gazete, 19 dergi, 3 yayınevi ve birkaç internet sitesi. Avrupa’dan (Belçika) yayın yapan Roj TV, PKK’nın ana medya vasıtası olarak çalışıyor. Roj TV insanları güç birimlerine karşı kışkırtıcı yayınlar yaparak, toplumdaki düzeni bozan olaylara yol açıyor. Yapılan yayınlar sonucunda birçok masum insan öldü veya yaralandı ve işyerleri yağmalandı. Roj TV aynı zamanda teröristlere bombalı saldırıları üstlenmeleri için terör örgütünün verdiği emirleri şifreli olarak naklediyor. Bunun haricinde, Avrupa ülkelerinde sosyal sigorta sistemi içinde sahte evraklar göstererek, sosyal yardım fonlarından yararlanıyor ve bu parayı terör faaliyetlerini yürütmek için kullanıyor. Öte yandan, bu mali işlemleri, mali sistemleri çok sağlam olan en gelişmiş ülkelerde gerçekleştiriyor. <ı>(Kaynak : -01/15/2008 tarihli Cafe Siyaset )

12) Pkk ne BM’nin, ne AB’nin ne de NATO’nun terör listesindedir. Bugün Pkk’nın bu hale gelmesinin en büyük etkenlerinden biri de, Pkk’nın birçok Avrupa ülkesince hala kollanıp, korunması ve legal bir kimlik verilmesinin haricinde, başta Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve NATO’nun Pkk’yı terör listesine almaması ve örgütü bir terörist grubu olarak görmemesinin etkisi de çok büyüktür. Halbuki NATO, daimi ve önemli bir üyesi olan Türkiye’ye sınırları ötesinden gelebilecek her türlü saldırı ve kötü niyette önlem alması gerekiyor. Kuruluş anlaşması böyle! Fakat Pkk’nın silahlı eylemlerini bu madde kapsamında değerlendirmiyor. Ama Afganistan ve Bosna farklı tutuldu. Tüm bunların haricinde Pkk örgütü birçok Avrupa ülkesinde izinli bir olarak legal faaliyetlerinde bulunmaya devam ediyor.

Son Söz : Gördüğünüz gibi, terörün boyutları çok geniş. Bu örnekler, seksenlerden buyana on binlerce insanımızın katledilmesinin ve terörün neden hala önlenemediğinin basit ve objektif kanıt niteliğindeki örnekleri. Bugün, Türkiye’nin aleyhine atıp, tutanlar bu pencereden bakıp, yorum yapsınlar !.. Türkiye hangi şartlarda Pkk ile mücadele ediyor umarım daha net anlaşılmıştır. Terörden kimler nasıl besleniyor, nasıl nemalanıyor, kimler avuçlarını ovuşturuyor ? Pkk böyle bir konjöktürde aslında taşeron bir örgüt mü ? Zaman zaman kendileri gibi Kürt olan vatandaşları da katletmekten çekinmeyen Pkk'nın amacı gerçekten halklarının özgürlüğü mü ? Yoksa, ben paramı alırım, terörümü yaparım diyen, halkını kandıran, başka yerlerden kumanda edilen, kökleri çok daha dışarıda olan bir örgüt mü ? Öyle yada böyle, akan binlerce insanın kanına, şehitlere ve giden milyarlarca dolar para ve gelecekte de büyük bir orun teşkil etmemesi ve gerçekten halkların kardeşliği, birlikteliği için bu terör bitirilmelidir ? Bu da sözün bittiği yerdir.


../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..