Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Polis, yüz güldürdü!

Polis, yüz güldürdü!
 

Polis,  yüz güldürdü!

Beykoz TDP polisleri, özürlü öğrencilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Yaşananları anlatmaya ise tekerlekli sandalyeye mahkûm, hafif zihinsel engelli Bahadır’ın tek bir fotoğraf karesi yeter.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, özürlü çocuklara   “ Çocuk” olduklarını hissettirdi. Tekerlekli sandalyeye mahkûm, zihinsel özürlü, güzel gözlü Bahadır’ın öğretmenlerinin desteği ile yürüyerek attığı tek golle de olsa gol kralı ilân edildiği an yaşadığı mutluluk, görülmeye değerdi.

Futbol maçı yaptılar! “ Alize Spor” ile “ TDP Spor” karşı karşıya!

Beykoz TDP Büro Amirliği yetkilileri, Ağustos ayında başlattıkları; “ Sessiz Dünyanın Özel Çocukları” isimli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde,  engelli çocuklar ile polis arasında sağlam bir diyalog oluşturmak ve çocukları suç ve suç unsurları konusunda bilinçlendirmek üzere bu kez Özel Alize Rehabilitasyon Merkezi’nin farklı özür derecelerine sahip öğrencileri ile 1 Ekim günü bir araya geldiler!

Bir araya gelişin bu seferki amacı ise, öğrencilerden oluşan futbol takımı ile TDP polisleri arasında yapılacak olan futbol müsabakası idi!  Yani: Alize Spor ile TDP Spor, büyük maç için OMKA Spor Tesisleri’nde karşı karşıya geldiler! Kazanan tarafın “ Baklava” ile ödüllendirileceği maç öncesinde, öğrenci takımı ve taraftarları cephesinde heyecan doruktaydı!

Turuncu mavili Alizeler ile bordo mavili TDP’liler karşı karşıya!

Çubuklu OMKA Spor Tesisleri’nde düzenlenen futbol müsabakasında; Beykoz İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Tülay Çik, TDP Büro Amiri Musa Bağbaşı, TDP polisleri Levent Yeşilyurt, Selçuk Küçük, Mehmet Sağlam, Erkut Öztürk, Kerime Alpay, OFD Beykoz Şubesi adına CHP İl Genel Meclisi üyesi İlyas Yılmaz, Nuray Ak, öğrenci velileri, öğretmenler ve arkadaşlarını izlemek üzere gelen engelli öğrenciler hazır bulundular.

Maç öncesinde ailelere seslenildi: Çocukları polis ile korkutmayın!

Futbol müsabakası öncesinde halı sahada engelli öğrenciler ve velileri ile hatıra fotoğrafı çektiren TDP yetkilileri, daha sonra aileleri projelerinin amaçları konusunda bilgilendirdiler.

Burada bir konuşma yapan TDP polisi Levent Yeşilyurt, aileler şu sözler ile seslendi:                 “  Çocuklarınıza polisler olarak her zaman onların yanında olduğumuzu vurgulayın. Onları bize yönlendirin. Karakollarımıza getirin; gezdirin. Onlara nasıl görev yaptığımızı anlatın; anlatalım.  Çocukları polisler ile korkutmayın!”

Velilere; öğrenciler ile yapacakları futbol maçının; özel projelerinin “ Sosyalleşme” ayağını oluşturduğunu ifade eden Levent Yeşilyurt, söz konusu proje kapsamında ileriki dönemlerde çocuklara suç ve suç unsuru konusunda bilgilendirmeler yapılacağı hatırlatmasında da bulundu.

Mavi Karadeniz TV’den de yayınlandı

Mavi Karadeniz TV’nin de kayda aldığı ve her bir yarısı 15’er dakika tutulan futbol maçı, TDP Spor’un hırslı futbolcusu Levent Yeşilyurt’un, karşı takımın başarılı bir futbolcusunu kucaklayarak, saha dışına çıkartmaya çalışması şeklindeki tüm kırmızı kartlık çabalarına rağmen, Alize Spor’un 4-2 üstünlüğü ile sonuçlandı!

Otizm sorunu olan Berkan da sahadaydı

O gün, Alize Özel Eğitim Kurumu’nun farklı özür derecelerine sahip öğrencileri arasında bir öğrenci dikkatimizi çekti. Bu, otistikbir çocuk olan, 11 yaşındaki yakışıklı Berkan’dı! Berkan’ı, arkadaşları koşuştururlarken, kendi dünyasına dalmış bir hâlde sahanın farklı noktalarında veya bazen tam ortasında durmuş bir halde gördük. Üzerinde “ Alize Özel Eğitim Merkezi” yazılı şapkası ve forması ile Berkan, duygularını bize belli etmedi; sorularımıza cevap vermedi; ancak biz, onun o günün farklı bir gün olduğunu hissettiğine inanıyoruz.

OMKA Spor Tesisleri’nin cömertliği

Çubuklu OMKA Spor Tesisi yöneticilerinin sosyal sorumluluk duygusu içinde çim sahalarını engelli öğrencilerin hizmetine açtıkları futbol maçının, engelli küçüklerin anılar sayfasında kalıcı yer edineceğine ise şüphe yok!

Kurum Müdürü Deniz Eliçalışkan: Çok mutlu oldular!

Beykoz Güncel Haber olarak, Alize Özel Eğitim Kurumu Müdürü Deniz Eliçalışkan’dan öğrencileri ile ilgili bilgi aldık.

Kurumlarında 300’e yakın farklı özür derecesine sahip çocuğa eğitim verildiğini ifade eden Müdür Deniz Eliçalışkan, bu özür derecelerini şu şekilde sıraladı: “ Bedensel, zihinsel, işitsel ve otistik engel.” Bu çocuklardan bazıları ise normal okullardaki kaynaştırma sınıflarına devam ediyor.

Kurum Müdürü’nün belirttiğine göre,“ Bazı özür derecelerinin kontrol edilmeleri zor, ancak şu var ki; tüm öğrenciler bu tür etkinliklerden oldukça zevk alıyor.”

Eliçalışkan, yaptığı açıklamada; TDP’nin çim sahada düzenlediği bu futbol maçı etkinliğinin, maddi imkânları kısıtlı olan ve çocuklarına bu tür olanaklar sunamayan aileler için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.  

Beykoz Emniyeti’ne teşekkür

Etkinliğin birkaç gün sonrasında telefon ile bağlantı kurduğumuz kurum müdürü Deniz Eliçalışkan’a, çocukların maç günü ile ilgili yorumlarını sorduk.     Söz konusu etkinliğin               “ Çocukları çok mutlu ettiğini” ifade eden Eliçalışkan, şunları söyledi: “ Biz de kurumumuzda etkinlikler yapıyoruz ancak polislerin gelmesi, siz gazetecilerin orada bulunmaları, çocukların mutluluklarını arttırdı. TDP’nin bu çalışması çok güzel. Bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Bu projeyi başlattıkları için Beykoz Emniyeti’ne çok teşekkür ederiz!”

İçlerinde amatör takımda oynayan da var

Kendilerinden eğitim almakta olan çocuklardan bazılarının spora ve müziğe oldukça yetenekli olduğunu belirten Kurum Müdürü, buna örnek olarak ise öğrenme güçlüğü bulunan lise öğrencisi ve aynı zamanda Çubuklu Spor futbolcusu Batuhan Mehmet Dölek’i verdi.

Cansu, kendisini sahaya attı!

İzleyiciler arasında bulunan ve arkadaşları için tezahürat tutmakta olan hafif zihinsel engelli Cansu (18), TDP tarafında Kerime ablasını görünce; “ Neden ben de oynamıyorum?” diye iç geçirince, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Tülay Çik bu arzuya duyarsız kalmadı ve beyaz etekli Cansu’nun da talkıma alınması direktifini verdi!

Kendisini sahalara atan Cansu’nun sevinci görülmeye değerdi! Cansu, sahalarda Türk filmlerindeki Hülya Koçyiğit edası ile ilerlerken; meraklı arkadaşı Seda da, birbiri ardınca yönelttiği sorular ile muhabiriniz bendeniz ile ilgili merakını gidermekteydi!

TDP polisleri sahaya çıkan Cansu’ya kendi formalarından giydirdiler! Sorun değil; zaten Cansu için önemli olan çim sahaya ayak basabilmekti! O, topun peşinde koşuyor olmaktan dolayı ziyadesiyle mutluydu; galibiyet hırsı, o anki mutluluğuna gem vuramazdı!

Heyecanın doruğa çıktığı an!

Cansu’nun takımdaki erkek arkadaşlarının itirazlarına rağmen (!) sahaya çıkması, tellerin ardından maçı izlemekte olan diğerlerine de cesaret verdi. İşte bunlardan biri vardı ki, o çok özel biriydi: Tekerlekli sandalyeye mahkûm, bedensel ve hafif zihinsel engeli bulunan 20 yaşındaki Bahadır.

Ona, “ Sen de oynamak ister misin?” diye soruldu. Öğrenildi ki, Bahadır meğer spor tesisine ayak basar basmaz annesine çim sahaya çıkmak istediğini söylüyormuş. Ancak annesi, oynayamayacağını bildiği için frenliyormuş oğlunu…

Öğretmenleri, Emniyet Müdür Yardımcısı Tülay Çik’ten de aldıkları güven ile güzel gözlü Bahadır’ı kollarından tuttular ve onunla birlikte sahaya çıktılar. İşte, Bahadır’ın sahada yürürken yaşadığı mutluluk; izleyenlerine “ TDP, bu etkinliği iyi ki yapmışsınız!” dedirtti.

TDP Spor, Bahadır’ın müthiş golünü yiyince, bir daha toparlanamadı ve maç, Alize Spor’un 4-2 üstünlüğü ile sona erdi!

Gelsin baklavalar!

Zaferin olduğu her yerde kutlama vardır! Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, mağlubiyetlerini muzaffer takıma baklava ve meyve suyu ısmarlamak suretiyle kabullendiler.

Gol kralı Bahadır!

Bununla da kalmadı; Bahadır, attığı tek gol ile otorite izleyiciler tarafından gol kralı ilan edildi. Efendim, tek gol de atmış olsa; golün zorluğu ve niteliğine göre yapıldı bu değerlendirme!

Bunun ilân edilişi, Bahadır’ı tabii ki çok sevindirdi!

Bir annenin gözyaşları

Oğlunun gördüğü ilgiden hoşnut anacak yüreği buruk anne, sakladığını zannettiği gözyaşlarını gizleyemedi. Kim bilir o an, yıllarca katlandığı onca meşakkat, hüzün ve özlem bir anda gözünün önünden geçip gitti. Ne de olsa o bir anneydi; çocuğu için hep en iyisini isteyen ve hayal eden bir anne: Her anne gibi…

Daha bitmedi!

İlk baklava dilimi gol kralı Bahadır’a ikram edildi; ardından ise diğerleri afiyetle zafer tatlılarını yediler.

Bahadır’ın polis arabalarına çok meraklı olduğunu öğrenen TDP yetkilileri, bu fırsatı da kaçırmadılar. Mademki, mutlu etmek ve kendilerini sevdirmekti amaç;  hazır bulunan ekip otosunun kapıları bu kez Bahadır için açıldı. Bahadır, polis arabasına bindirildi. Koltuğuna yerleşti; siren çaldı; hoparlörden arkadaşlarına seslendi… O’nun o anki mutluluğundan herkese pay düştü; orada bulunanlar, onun gülüşlerinden nasiplendi.

Gökten bir elma düşmüş…

Gökten bir elma düşmüş. Birisi TDP polislerine, diğeri “ Sessiz dünyanın özel çocuklarına,” diğeri de bizlere…

Budur işte: Bir dilim baklavada, çim üzerinde top peşinde koşturmakta, bir arabanın koltuğunda korna çalmakta imiş torba dolusu mutluluk…

Biz büyükler; biz “ Engelsizler”in de o günkü mutluluktan alacağımız dersler ve çıkaracağımız sorumluluklar olmalı.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, TDP Büro Amirliği yetkilileri, bu sorumluluktan kendilerine çoktan pay çıkarmışlar. Darısı, hepimizin başına! Yani, masallarda denir ya;          “ Onlar ermiş muratlarına; biz çıkalım kerevitlerine!”

Sessiz Dünyanın Özel Çocukları Projesi neyi amaçlıyor?

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, TDP faaliyetleri kapsamında Beykoz’un engelli “özel” çocukları için “ Sessiz Dünyanın Özel Çocukları” ismini taşıyan özel bir proje başlatarak; bu kapsamda ilçedeki özel eğitim kurumlarında eğitim almakta olan çeşitli engele sahip çocuklar ve ailelerinin suç ve emniyet konusunda bilinçlendirilmeleri, çocukların polislere aşinalık kazanmaları, suç ve suç unsurlarından uzak tutulmaları ve bu şekilde kendilerinde bir güven hissi oluşturulması için Beykoz’da faaliyetlerini sürdürmekte olan yedi özel eğitim kurumu başta olmak üzere, engelli çocuklar ile bir araya gelmek için ilk adımlarını atmıştı.

Akasya Durağı film setine de gitmişlerdi!

TDP Büro Amirliği, bu özel proje kapsamında Özel Gülenç Eğitim Merkezi’nde eğitim almakta olan çocukları da Akasya Durağı’nın film setine götürmüş ve öğrencilere hayranı oldukları oyuncular ile tanışma mutluluğunu yaşatmıştı.  

Yorum & Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..