Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Polis şiddet uyguluyor,Emniyet suç işliyor.

Polis şiddet uyguluyor,Emniyet suç işliyor.
 

Polis şiddet uygulamaya son vermelidir.


""Polis halkın huzur ve güvenidir""sıloganı artık çok gerilerdemi kaldı diye düşünüyorum,

Çünkü Avrupa toplumlarında, her konuda gösteriler yapılır, polis güvenlik önlemi alır eylem olaysız sona erer.

Bizim ülkemizde yapılan gösteriler mutlaka jop kullanılır göstericiler tahrik edilir,

Bizim ülkemizde gösteriler yapılır, kadınlarımız kızlarımız saçlarından sürüklenir,

Bizim ülkemizde gösteriler yapılır, göstericiler polislerce tazyikli su ile önce ıslatılır sonra tekme tokat dövülür,

Olmadı bununlada kalmaz, avrupada yasaklanan biber gazı göstericilerin gözlerine sıkılır,

Bugün haklı olarak ücretsiz eğitim hakkı isteyen liseli 16-17 yaşlarındaki parasız eğitim hakkı isteyen çocuklarımıza şiddet uygulayan polismi suçlu yoksa hak arayan çocuklarımızmı.?

Dün dersane borcu yüzünden anne hapse girerken oğlu toprağa girmiştir, bu hangi ahlağa uygundur, acaba vijdanlar hiçmi sızlamadı, bundan ders alınmadımı.?buna karşılık hak arayan çocuklarımız şiddet görmemelidir desteklenmelidir.

Ah be polis kardeşim, karşınızdaki düşmanmıdır ki güç kullanıp halkı tahrik edersiniz, şiddetin karşılığıda mutlak suretle şiddet olur bunu bilinçli olarakmı yapıyorsunuz.? yoksa yaptıranlar ülkede karmaşa ortamımı yaratmakmı istiyor.?

Birisi ekmek kavgasında gösteri yapıyor şiddet uyguluyorsunuz , diğer gösterici terörist destekçisi onları sadece seyrediyorsunuz, şiddet uygulayacaksanız terörist destekçilerine uygulayın onlar huzur bozmak için eylemler yapıyorlar.

Ülkede adalet sisteminin yozlaşması, yeni bir sistemin kurulamaması ülke halkını ve polisi karşı karşıya getirmiştir.polis yetkisini aşan davranışlara girmiştir.

Polisin psikolojisi bozulmuş, asıl görevini terkedip siyasi fanatikleşmeye yöneltilmiştir, bugün polisin kuruluş yıldönümü baloda başbakanın sevdiği şarkı çalınıyor eraber yürüdük biz bu yollada bu ne anlama gelir yorumu ülke halkına bırakıyorum, devletin üst kurumları yani emir verenler açık ve net bir şekilde yargı boşluğundan yararlanarak suç işlemektedirler.

Bakınız adalet bakanlığı önünde kadın güvenlik personelince şiddete maruz kalıyor bunu kameralar belgeliyor, adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yalanlıyor, hatta yalan söylerken yüzü bile kızarmıyor.

Bakan emir veriyor usulsüzce telefonlar mahkeme kararı olmaksızın kişi terörist olmakla suçlanıyor dinleniyor, kişinin mahremiyetine giriliyor bu durum suç teşkil etmektedir.

Teröristlikle suçlanamazsa kişi telefonlarının dinlenmesi mutlak suretle mahkeme kararı gerektiriri, ama bu dinleme yapanlar sahtekarlıklara başvurmaktadırlar, bunu yapan yaptıran kim.? bir polis şefi yada polis amiri, yani suçu işleyende işletende polistir, kısacası dürüstlük ve adalet adına kraldan fazla kralcı oluyorlar.

Adaletin yozlaştığı hizmet veremez hale geldiği yerde şiddet kol gezer, orman kanunları yürürlüğe girer, gerçek terör eylemlerinde polis görevini yapmamaktadır polis savunmasız göstericilere şiddet uygulamada düşünmeden hareket etmektedir..

Bu tip şiddet uygulayan polisler avrupa toplumlarında cezalandırılır, görevine son verilir, polise avrupa kriterleri gereği görev vereceksin orman kanunlarını uygulattıracaksın, bu zihniyet kime aittir diye düşünmeye gerek yok bunda iktidarın payı büyüktür, çünkü terör estirenleri kenara çekilip seyrederken, hak arayanları denize döken bir zihniyettir.

Geçmişte polis işkencesi ve dayaktan ölenler olmuştur, bu tip olaylar yakın tarihtede zuhur etmiştir, kısacası geçmişten günümüze kadar emniyet teşkilatında değişen kıyafetler olmuştur, düşünce ve fikirler sabit kalmıştır.

Devleti yönetenler Türk polisini daima gözardı etmiş, kendi zihniyetlerine hizmet eden emir eri gibi görmüşlerdir.

Ömer SÜMER /.2010

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..