Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Örtülü Kürtler

Örtülü Kürtler
 

PKK, varlığını başladığı gibi sürdürüyor. Kürt, Kürtü kırıyor. Kürt, Kürtü sömürüyor. Kürt, Kürtün kanını emiyor. PKK ve örtülü PKK lılar, işlerini iyi biliyorlar. Daha fazla demokrasi, daha fazla, özgürlük ve daha fazla insanlık diyerek, asla, insan olarak değer vermedikleri, Kürt halkına, işkence uyguluyorlar. Bu durum, yüzlerce yıldır böyle. Bir düşünün. PKK olayı ne zaman başladı. Bana göre, PKK, köyden kente göçlerin başladığı ve hızlandığı yıllarda başladı. Daha önce, bir yazımda belirtmiştim. Televizyonun, köylere girmesi, bölge halkının uyanmasına neden oldu. İnsanlar, kendi köhne dünyalarının dışında, pırıltılı, başka dünyalar olduğunu da gördüler. İnsanların uyanması, ağaları ve şeyhleri de uyandırdı. İşte bu sırada, PKK terörü, arzı endam eyledi. Kendi köylerini bastılar, kendi insanlarını kurşunladılar, Okulları, devlet binalarını, bölgeye hizmet veren, iş makinalarını yaktılar. O zamanlar, ilk hedefleri öğretmenler idi. Ağalar, şeyhler, kölelerinin uyanmasından huylanmışlardı. Bu nedenle, teröre destek çıktılar ve hala da çıkıyorlar. Tam bu sıralarda, PKK nın dürtmesi ile, Ağalar, kendi siyasi partilerini de kurdular. Kurdukları siyasi partiler, PKK nın dayatmaları ile siyaset yaptıkları için, her seferinde, anayasa mahkemesi kararı ile kapatıldılar. Ama, demokrasinin nimetlerinden faydalanmasını bildiler. Kurdukları, her siyasi partinin, bir de, stepnesini oluşturdular . HEP- DEP- HADEP- DTP, şimdi de BDP.

DTP, kapatılmadan önce, herkesin birleştiği nokta. DTP nin PKK yanlısı olduğuydu. Anayasa mahkemesinin kapatma kararından sonra, durum değişti. Herkes, kararın siyasi olduğunu ve parti kapatmanın, demokrasiye uymadığını söyler oldu. Herkes, dediğim, bildiğimiz herkes. Yani, benim benzetmem ile(örtülü Kürtler). Bu örtülü Kürtler, hep aramızdaydılar. Bizimle yaşadılar. Bizden nemalandılar. Biz onları bir yerlere getirdik. Başbakanın, Kürt açılımı hipotezi ile, birden Kürt olduklarını hatırladılar. Oysa, bunu daha önceleri hatırlasalar, belki bu günleri yaşamayacaktık.

Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasileri yokmuydu. Hangi özgürlükleri yok? Ülkemizde, Kürt kökenli siyasetçiler, Millet vekilleri, bakanlar, bilim adamları, iş adamları, şirket sahipleri, holding sahipleri, yazarlar, sanatçılar, yok mu? Ülkemizde, Kürt kökenli, memur, işçi, bakkal, fırıncı, pazarcı, üniversite öğrencisi yokmu? Bunlar, bulundukları yerlere gelirken, hangi engeller ile karşılaşmışlar. İşte bu kesim, Kürt olduklarını ortaya koyup, PKK terörünün ve DTP li sözde siyasetçilerin karşısına dikilseydi, bu günleri görmeyecektik. Her şeyi devletten ve hükümetten beklemek nafile. Hele, bu günkülerden. Örtülü Kürtler, örtülü PKK lılar, Bulanıkta ki manzara, umarım, sizi de ürkütmüştür. Kürt, Kürdü kırıyor. Kürt, Kürtün ekmek teknesini yakıyor, harabeye çeviriyor. Zaman daralıyor. Terör, hepimiz için bela. Dur. Artık yeter, diyecek isek, bunu hep beraber demeliyiz. Vatan sever olmanın, örtülüsü olmaz.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..