Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '14

 
Kategori
İnançlar
 

Pompei ve Herkulenyum yazıyor mu?

Pompei ve Herkulenyum yazıyor mu?
 

Dinler tarihinde üç kitap vardır: Tevrat, İncil, Kuran-ı Kerim...

İlk kitap Tevrat ya da diğer adı ile Eski Ahid, ilk olması nedeniyle diğer kutsal kitaplara da esin kaynağı olmuştur. "Esin kaynağı" belki tepki görecek, onun yerine birbirlerini tamamlamışlardır da diyebiliriz. Yani, Tevrat'ta hemen hemen ne varsa aynısı İncil'de ya da diğer adı ile Yeni Ahid'de de vardır. Tevrat ve İncil'de olan hemen hemen her anlatı da Kuran-ı Kerim'de vardır.

 

Günümüze kadar yalnız Kuran-ı Kerim bozulmadan, yani bir şey eklenmeden ve bir şey çıkarılmadan gelmiş tek kutsal kitaptır. Diğerlerinden konular çıkarıldı mı ya da eklendi mi bilemiyorum. Ancak, çıkarıldığını ve eklendiğini söyleyenler var. Bunun da nedeni elbette birden çok Tevrat ve İncil'in değişik konuları içermesidir. Şu an bile dört İncil yürürlüktedir. Aslında okunduğunda bu dört İncil'in pek de değişik olmadığı görülür.

 

Tarihler M.Ö. 1200 yılını Hz. Musa'nın devrinin yaşanmaya başladığını yazar. M.S. ise Hz. İsa'nın doğumu ile başlar. Son peygamber Hz. Muhammed ise M.S. 570 yılında dünyaya gelmiştir.

Bu üç kutsal kitap da geçmişte olan olaylar anlatılır. Dünyanın başına gelen felaketler Tanrı (Kuran-ı Kerim'de Allah) tarafından insanlara ders olsun diye verilmiştir. Nuh Kavmi'nin, Lut Kavmi'nin, Ad Kavmi'ni, Semud Kavmi'ni "Helâk" ettiğini ve Firavun ve çevresini  yok ederek cezalandırdığını yazar. Örneğin, Lut Kavmi'nin yok edildiği ve Tevrat'ta anlatılan felaketin Sodom ve Gomora şehirlerini anlattığı kesin olarak kanıtlandı. Nuh Tufanı, Tevrat'tan önceki bazı destanlarda da vardır. Dolayısıyla üç kutsal kitapta da yazılıdır. En son kitap olan Kuran-ı Kerim'de kendinden önceki kutsal kitaplarda yazan hangi felaket varsa aynen tekrarlanmaktadır. Yani şunu diyebiliriz M.Ö. 1200 ile M.S. 632 yılından önce yazılmış ve "İnsanlara ders olsun" diye Tanrı (Allah) tarafından oluşturulmuş felaketler yazar bu kutsal kitaplarda. Elbette Musa'nın yaşadığı dönemde başına gelenler de yazar, İsa'nın başına gelenler de yazar, Hz. Muhammed'in başına gelenler de yazar. Dönemlerinde ortaya çıkan felaketler de yazar. Ya da bir kısmı yazar diyelim.

Peki, M.S. 1 yy ile M.S. 632 yılı arasında dünyada "Helâk" olan başka bir toplum olmamış mıdır da Tevrat'ta ya da İncil'de yazılmayan olaylardan başka bir olay Kuran'da yazılmamıştır? Örneğin benim aklıma ilk gelen Pompei ve Herkulenyum... Ki bu "Helâk" oluş M.S. 79 yılında meydana gelmiştir. Neden yazmaz Kuran-ı Kerim'de? Ya da yazar da ben mi bulamadım? Yoksa bütün kutsal kitaplar Mısır ile Sümer ve diğer Mezopotamya uygarlıklarındaki yazılı ve sözlü "mitolojik" olayları mı yazdı. Okur musunuz lütfen, Zeus'un doğumu bire bir Hz. İsa'nın doğumu ile aynıdır örneğin.   

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..