Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '12

 
Kategori
Magazin
 

Pop Star, Başbakan'ın köpeğini ısırdı.

Pop Star, Başbakan'ın köpeğini ısırdı.
 

Putin


Star gazetesinin, 8 Ocak 2012 tarihli ilk sayfasından bir haber;

''Ülkesinde Pop Star'dan fazla ilgi gören'' Rusya Başbakanı Vladimir Putin, annesinin kendisini çocukken, korkudan gizlice vaftiz ettirdiğini itiraf etti.

Putin, her yıl olduğu gibi 6 ocak gecesi, Rajdistvo'yu (Ortodokslar için Hz. İsa'nın doğum gününü) memleketi St. Petersburg'da Spaso-Preobrajenski Katedrali'nde katıldığı ayinle kutladı. Ortodokslar her yılın 6 ocak gecesini sabaha kadar kiliselerde mumlar yakarak  ve dualar ederek geçirir, takvimlerde Hz. İsa'nın doğum günü olarak geçen 7 ocakta ise bayram yaparlar.

Vaftiz edildiğinde olanları hatırlayabilmek için çok küçük (sadece 1,5 yaşında) olduğunu, fakat daha sonradan annesinin anlattıklarından, babasının Komünist Partisi'nde güçlü bir kişi olması dolayısıyla kendisinden gizlice komşularının da yardımıyla gizlice vaftiz edildiğini söyleyen Rusya Federasyonu Başbakanı, birer yıl arayla aynı kiliseden anne ve babasının cenazelerini kaldırdığını da söyledi.

Rus televizyonlarından canlı yayınlarla tüm ülkede de anında izlenilen törende; 19. yüzyılın ilk yarısında Osmanlı ile yapılan savaşlardan sonra kalan top ve mermilerden yapıldığını iddia ettiği kilisenin bahçesindeki demir parmaklıkları gösteren Putin, iki ülke arasındaki günümüzdeki ilişkilere vurgu yaparak ise ''Bugün Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi ve biz buna çok önem veriyoruz'' dedi.

Putin'in, 19. yüzyılın ilk yarısında dediği savaş, 1828-1829 yılları arasında II. Mahmut'un zamanında Rusların, İstanbul'un yaklaşık 70 kilometre kadar yakınına gelmelerine neden olan tarihi olaylar zinciridir. Yaklaşık iki yıl süren savaşın sonunda Ruslarla, Osmanlı arasında 1829'da yapılan Edirne Antlaşması ile de Yunanistan bağımsızlığına kavuşmuştur.

Tekrardan gazetenin haberine dönersek, ''Ülkesinde Pop Star'dan fazla ilgi gören'' denilerek, yabancı bir ülkenin başbakanı hakkında haber yapmak doğrusu bana çok ilginç geldi.

Zaten normali de, olması gereken de bu değil midir? Yani medyada  bir Başbakan'ın, bir pop stardan daha çok yer alması gerekmez mi?

Mesela Bülent Ersoy, sayın Başbakan'dan daha fazla ilgi görse, hoş olur mu? Eskiden demez miydi  gazeteciler,

''Köpeğin insanı ısırması haber değeri taşımaz, haber olması için insanın bir köpeği ısırması gerekir'' diye?

Ne oldu, ne değişti de şimdi bu hale geldik?

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..