Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Porsche vs Fiat

Porsche vs Fiat
 

Porsche vs Fiat


70 milyonluk ülkede ve 354 bin adet yabancı otomobilin satıldığı bir pazarda Porsche'nin 2010 yılı satışı ne yazık ki sadece 390 adet.  Yani geçen sene sadece Hac süresince, Arabistan'da satılan Porsche sayısı kadar.

NTV ve Garanti Bankası'nın da sahibi olan Ferit Şahenk'in Doğuş Otomotiv'i tarafından ithal edilen Porsche'nin alıcısı bu 390 insanımızı, Koç'un geçen yıl 110 bin adet satılan Fiat otomobillerine bindirebilirsek demek ülkemiz de 'feraha ve refaha' kavuşacak.

Keşke Sayın Başbakan, milleti bu kadar meşgul edene kadar bu 390 kişinin adreslerine mektup gönderseydi de durumu kendilerine anlatıp ''Beyler bu millet sizden çok şey bekliyor, artık her şey hatta ülkenin geleceği bile sizin ellerinizde, ne yapın edin kurtulun şu Porsche'lerinizden yoksa bizi de Yunanistan'daki gibi bir kriz bekliyor'' falan deseydi...

Dünyanın sayılı ekonomistlerinin bile bulamadıkları ''Sigara içme, içkiyi azalt, Porsche'den in eşeğe bin'' formülü bir tutarsa artık Sayın Başbakanımıza Harward mı istersin, Cambridge mi? Herhalde her yerden Fahri Ekonomi Profesörlükleri yağar. Tabi zam yerine güncelleme yapan sayın Bakanımızın ülke edebiyatına katkıları dolayısıyla Edebiyat Nobel'i almasının beklendiği de unutmamak gerekir.

Bir de en iğrencinden bir Porsche fıkrası size;

Ürünlerini Hitler sayesinde tüm dünyaya tanıtan firmanın kurucusu "FERDiNAND PORSCHE rahmetli olur. Kendisini bir melek karşılar ve büyük icadından dolayı bir dilek hak ettiğini söyleyerek, ne istediğini sorar. Ferdinand Porsche kısaca düşündükten sonra

" Tanrı ile bir saat konuşmak isterdim" der.

Melek bu isteği derhal yerine getirir ve kendisini bir salona götürür. Biraz sonra tanrı odaya girer ve sohbet başlar.

Porsche Tanrıya sorar;

"Kadını yaratırken düşüncelerin neredeydi"

Tanrı;

" Ne demek istiyorsun?"

Porsche;

"Çok hatalı yaratmışsın."

1- Ön tarafı aerodinamik değil,

2- Çok ses yapıyor,

3- Bakım masrafları yüksek

4- Ayda 5-6 Gün tamamen kullanılmaz durumda,

5- Sürekli boyanması ve yenilenmesi gerekiyor,

6- Arka tarafı çok sarkık duruyor,

7- Egsoz, emisyona çok yakın,

8- Farlar genellikle küçük,

9- Yakıtı da extrem yüksek,

Tanrı kısaca düşünüp yanıt verir;

"FERDiNAND, FERDiNAND BUNLARIN HEPSi DOĞRU OLABiLiR AMA iSTATiSTiKLERE GÖRE BiRÇOK ERKEK BENiM iCADIMA SENiN iCADINDAN DAHA FAZLA BiNiYOR."

Nasıl hiç gülmediniz ve fıkra da hoşunuza gitmedi değil mi? Aynen dün de benim Sayın Başbakan'ın '' Sigara içme, alkolü azalt, Porsche'ye binme'' demesinin hoşuma gitmeyip hiç gülmediğim gibi.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..