Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '15

 
Kategori
TV Programları
 

Poyraz Karayel Dizisi'nde Modern Pişekar ve Kavuklu etkisi

Poyraz Karayel Dizisi'nde Modern Pişekar ve Kavuklu etkisi
 

Poyraz Karayel, Ocak ayı ile birlikte yayına girdi. Dizi; yavrusuna kavuşmak isteyen, haksızlığa uğramış, kayınpederi ve kayınvalidesi tarafından her an ezilen, her şeye rağmen ayakta ve temiz kalmaya çalışan, aşkı Ayşegül’de bulan, aşkı ile arasında zorlu karanlık işler ve karakterler bulunan bir polisin yarı dram yarı komik hikayesini anlatıyor. Poyraz Karayel dizisi tutarlı halini ekranlarda sürdürüyor. AB’de yakaladığı yüksek izlenme oranları ile Diriliş dizisi ile neredeyse kafa kafaya gitmiş görünüyor. Dizi, Total’de üçüncü olurken AB’ de ikinci durumda yükselişini devam ettiriyor. Reyting beni çok etkilemez ama senaryo ve karakterler başımı döndürebilir.

İşte bu dizi de onlara bir örnek oluşturdu. Karakterlerin kendi ritimleri içinde ekrandan salonuma yağması hoşuma gidiyor!

İlker Kaleli’nin canlandırdığı Poyraz Karayel, doğru hayatı kötü düşünceli ve hırslı insanlar tarafından batağa saplanması için çaba gösterilen mağdur ama onurlu bir kişilik. İlker Kaleli, rolünün bazen mazlum, bazen mağdur ama çoğu zaman onurlu yanını ortaya oldukça başarı ile izleyenlere veriyor. Poyraz’ın ülke meselelerine bakış açısı da gün geçtikçe daha kinayeli bir tavır sergiliyor. Poyraz bizim kafamızdaki “iyi polis” için oldukça entelektüel bir karakter olmuş. Poyraz Karayel’i seven ve hayata dimdik, tüm cesareti ile bakan Ayşegül’ü ise Burçin Terzioğlu başarı ile canlandırıyor. Burçin Terzioğlu, Ayşegül’ü o kadar güzel ve doğal oynuyor ki sanatçının her halini beğenir ve sever olduk. Burçin Terzioğlu’nun oyun gücü ve yeni imajı hepimizi mest etti!

Poyraz ve Ayşegül’ün aşklarındaki tatlı sürtüşmelerde oldukça gerçekçi sahneler. Çünkü biz kadınlar bazen sevdiğimiz erkeğe böyle tatlı iğneler batırabiliyoruz. Bu arada İlker Kaleli’nin arada tekrar şarkı söylemesini bekliyorum, sanatçı bu kulvarda da oldukça başarılı!

Senaryo, konu olarak klişelerin senaryosu olmuş ama burnuma gelen koku doğru oldu ve Kanbolat Görkem Arslan ile Celil Nalçakar, modern Pişekar- Kavuklu’ya dönüştü. Ara ara kim Pişekar kim Kavuklu karıştırıyoruz ama sahneleri oldukça kuvvetli ve felsefik oluyor. Dizi ilerledikçe sahneleri daha fazlalaşıyor, karakterler gittikçe daha da komikleşiyor. Sefer’in, “Karanlık Dünyanın Gizemli Avukatı” Sema’ya olan hislerini “yontulmamış adam” kılıfında sunuşu sizi güldürüyor mu bilmem ama ben gülmekten kırılıyorum! Zülfikar’ın hayatın her alanında fikirlerini ortalığa saçıp bir de polis müfettişliğine soyunması artık son noktayı koydu!

Dizide karakter olarak:

Celil Nalçakar/ Zülfikar
Baba'nın diğer sağ kolu. Eski solcu. Çok konuşur. Her şeyi kafasına takar. Sürekli şikayet eder. En ufak bir şeyi Küresel Sermaye’ye ve Kapitalizme bağlar. Ama çok mert bir adamdır. Eski polis olduğundan Poyraz'a ayrıca gıcıktır.

Kanpolat Görkem Arslan / Sefer
Bahri Baba’nın sağ kolu. Fevri, hemen parlar ama çabuk söner. Cesur ve korkusuzdur. Bahri’yi, sorgusuz sualsiz canını verecek kadar çok seviyor, bir de Sema’yı!

Kavuklu ve Pişekar’ın karakter özellikleri şu şekildedir:

KAVUKLU: Oyunun asıl komiğidir. Dobra ve pa­tavatsızdır. Yalan beyanla işi olmaz. Gördüğü her şeyi ağzına geldiği gibi kendi meşrebince söyler. Lafını söylerken Alicengiz oyunlarına ihtiyaç duymaz. Kaba biri olduğundan diğer oyuncu tipleri ile arasında tartışma ve hatta dövüş bile olur.

PİŞEKAR: Herkesin huyuna göre konuşmasını, yüze gülmesini bilen, içten pazarlıklı, arabulucu, usulünce kavgaları yatıştıran, dargınları buluşturan, ölçülü, ağırbaşlı, her kalıba girebilen, işine gelince dilini tutmasını bilen, esnek bir kişiliğe sahiptir. Kavuklu ile aralarındaki kavga çoğu zaman Pişekar’ın yalan dolanlarının ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır.

Poyraz Karayel dizisinin sosyal mesaj verme kaygısı beni sıkmıyor, tam aksine belki insanlar bazı şeyleri fark etmeye başlamıştır. Mesala, Kredi Kartlarına bakarken artık Zülfikar’ın gözü ile görmeye başlamışlardır. Zülfikar’ın senaryo icabı bize söylediklerini düşünmeden geçmeyelim derim!

Hayatta düşünmeden yaşamamanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..