Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Pozitif ayrışmanın negatif düzeltmesi olur

Dün karışık saçma sapan bir gündü. Bende dahil çok trader ne aldığından ne de sattığından bir şey anlamadı. Para kazandık mı evet ama iş para kazanmak değil istikrarlı kazanmak.

Dün güne FED’in önceki günkü toplantısında piyasaların beklediği QE3’e gitmemesi, ABD ekonomisi için büyüme tahminini düşürmesi ve Çin’de sanayinin daralmaya devam edeceği beklentileriyle zayıf satıcılı başlangıç yapıldı. İkinci seans başında TCMB PPK toplantısında alınan kararlar açıklandı. Faiz oranlarının sabit tutulmasına karar verildi ve TL munzamın döviz olarak tutulacak kısmı yüzde 45’den yüzde 50’e çıkarıldı. Altın olarak tutulacak kısım ise yüzde 25’e çıkarıldı. Düşen enflasyon ile birlikte bir miktar gevşeme sinyali verilirken diğer taraftan gerekli görülen günlerde Nisan ve Mayıs Kurul kararlarında ifade edilen ek parasal sıkılaştırmaya gidilebilecektir dendi. Ardından bir alım furyasıdır ki sormayın sanırsınız senetler bitiyor da hiç senet kalmayacak. Neticede kapanış 60,000 ana direncinin üzerinde yüzde 1.75 artış ile 60.440 puandan gerçekleşti.

Ardından İMKB kapandı, ABD’de gelen zayıf veriler ve Moody’s’in Dünyanın önde gelen bankalarının notlarını düşüreceği haberi yayıldı böylece dış piyasalardaki karışık görünüm daha da karıştı, başta emtia olmak üzere ABD borsalarında sert satışlar yaşandı.

Bugüne baktığımızda dünkü spekülasyonun gerçek olduğu ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, aralarında Credit Suisse ve Morgan Stanley'nin de olduğu 15 büyük bankanın kredi notunu indirdi haberiyle başlıyoruz. Haber ile satışlar bugün Asya tarafında devam ediyor. Avrupa borsalarının da yüzde 1 civarı eksi başlaması bekleniyor. İMKB için ne olur derseniz, yorum yok. Bilmiyorum. Bildiğim tek şey yüzde 50 nakit pozisyonumu koruyorum ve 59,300 altında o pozisyonlarımı da kapatacağım.

Unutmadan pozitif ayrışmanın negatif düzeltmesi olur. Dikkatli olmak lazım.

Sevgilerimle.

Esra YILMAZ

https://twitter.com/#!/yilmazesray

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..