Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Pratik talaş böreği

Pratik talaş böreği
 

Börek Malzemeleri:

  • 250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
  • 1 adet küçük boy domates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1’er adet havuç ve patates
  • Tuz, karabiber
  • 10 adet milföy hamuru

Üzeri İçin:

  • Çörekotu
  • 1 adet yumurtanın sarısı


Börek Yapılışı:

  1. Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın.
  2. Küçük küpler şeklinde doğrayın.
  3. Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  4. İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun.
  5. Bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 defa çevirdikten sonra soğumaya bırakın.
  6. Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın.
  7. Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün.
  8. Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  11. Sıcak servis yapın..

AFİYET OLSUN:)


devamı için: http://enleziztarifler.com/

 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..