- Kategori
- Türk Mutfağı
Pratik talaş böreği
Börek Malzemeleri:
- 250 gram ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
- 1 adet küçük boy domates
- Yarım su bardağı bezelye
- 1’er adet havuç ve patates
- Tuz, karabiber
- 10 adet milföy hamuru
Üzeri İçin:
- Çörekotu
- 1 adet yumurtanın sarısı
Börek Yapılışı:
- Havuç ve patatesi yarı yarıya haşlayın.
- Küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Bir tencerede kuşbaşı eti kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- İçine küp doğranmış domatesi katıp 1- 2 dakika kavurun.
- Bezelye, havuç, patates, tuz ve karabiber ekleyip, 1-2 defa çevirdikten sonra soğumaya bırakın.
- Milföy hamurunu düz bir zemin üzerine yayın.
- Yarısına karışımdan koyup, diğer yarısını harcın üzerine örtün.
- Milföyler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın..
AFİYET OLSUN:)
devamı için: http://enleziztarifler.com/