Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Pratiklerim; "patatesli kanepe"

Pratiklerim; "patatesli kanepe"
 

kırmızısı acı kırmızıbiberdendir.bu resim köfte biçimi içindir.


Kısa zamanda hazırlanmalı mutlak yenilecek şekilde hazırlanmalı, uzun zaman dolapta bekletmek bozulmaya davetiye çıkarır. Kullanacağımız malzemeler ilada aynı anda olmayabilir. Makbul olanı olanı değerlendirmedir. Yazdıklarım kendi demelerimdir. Başarılı olduklarımı sunmaktayım.

Malzemeler:

3tane orta patates,

1, 5yemek kaşığı margarin,

Kendi avucunuzla 2 ölçü ince bulgur,

3diş sarımsak, 1/2 limon

1tatlı kaşığı acı biber salçası

1çay kaşığı karabiber, tuz,

1/2çay bardağı sıvıyağ

7, 8 yaprak marul(bol yıkanmalı)

Hazırlanışı:

Haşlanmış sıcak patatesler çabucak soyulup derin kaba alınırken bulgur, (dövülmüş) sarımsak, salça margarin (katı hali)biber, tuz konur: hemen yoğrulur. Aynı zamanda yoğrulurken kabarır hemen kabarırken sıvıyağ , limon suyu karıştırılır, elle alınıp yumurta büyüklüğünde yuvarlanır marul yaprağına sarılır, sıcak servis edilir.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..