- Kategori
- Türk Mutfağı
Pratiklerim; "patatesli kanepe"
kırmızısı acı kırmızıbiberdendir.bu resim köfte biçimi içindir.
Kısa zamanda hazırlanmalı mutlak yenilecek şekilde hazırlanmalı, uzun zaman dolapta bekletmek bozulmaya davetiye çıkarır. Kullanacağımız malzemeler ilada aynı anda olmayabilir. Makbul olanı olanı değerlendirmedir. Yazdıklarım kendi demelerimdir. Başarılı olduklarımı sunmaktayım.
Malzemeler:
3tane orta patates,
1, 5yemek kaşığı margarin,
Kendi avucunuzla 2 ölçü ince bulgur,
3diş sarımsak, 1/2 limon
1tatlı kaşığı acı biber salçası
1çay kaşığı karabiber, tuz,
1/2çay bardağı sıvıyağ
7, 8 yaprak marul(bol yıkanmalı)
Hazırlanışı:
Haşlanmış sıcak patatesler çabucak soyulup derin kaba alınırken bulgur, (dövülmüş) sarımsak, salça margarin (katı hali)biber, tuz konur: hemen yoğrulur. Aynı zamanda yoğrulurken kabarır hemen kabarırken sıvıyağ , limon suyu karıştırılır, elle alınıp yumurta büyüklüğünde yuvarlanır marul yaprağına sarılır, sıcak servis edilir.