Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Profiterol

Profiterol
 

Benim yaptığımın resmidir!


Dostlar; bugün, çiçeği burnunda nişanlı, sevgili arkadaşım bloğumuzun güzel assolisti Meltem’in yoğun isteği üzerine nefis bir PROFİTEROL tarifi yazacağım. Yapmak biraz uğraştırıyor insanı ama, inanın değiyor. Sonuçta sevdikleriniz için sevgiyle sunacağınız harika bir tatlı çıkıyor ortaya. Önümüzde yılbaşı, yeni yıla lezzetli bir tatlıyla girmeye ne dersiniz? hadi bakalım kolay gelsin. İşte malzemeler ve yapılışı:

PROFİTEROL

1 Su bardağı su

100 gr margarin

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

4 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

Bir tutam sevgi

KREMASI:

1 litre süt

5 yemek kaşığı nişasta

5 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 paket toz halinde krem şanti

ÇİKOLATALI SOS:

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI:

Margarin eritilir, su, şeker, tuz ve un eklenip hamur haline gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. 10-15 dakika soğutuldukdan sonra, yumurtalar teker teker kırılır ve her defasında 1-2 dakika çırpılır. Yağlanmış tepsiye 1’er tatlı kaşığı dökülür ve 160 derecede pişirilir. Profiterol toplarımızın fırından çıkar çıkmaz sönmemesi için, fırınımız soğuyuncaya kadar fırından çıkarılmaz. ..kapak açılmaz…

Diğer tarafta krema ve çikolatalı sosumuzu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Kremamız soğuduktan sonra, içine toz halindeki kremşantimizi döküp 5 dakika çırpıyoruz.

Fırından çıkardığımız toplarımızın içini krema ile doldurup şık bir tepsiye veya kaselere yerleştiriyoruz. Üzerine bol entepfıstığı serpiştirip, çikolatalı sosumuzu üzerine boca ediyoruz. Veeeeeee işte o muhteşem tat, inanılmaz lezzet hazır! Afiyet bal şeker olsun.

Resim: Bana ait.

Tatlı kalın.

 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..