Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '08

 
Kategori
Astroloji
 

Puma 19 Şubat - 20 Mart (Balık Burcu )

Puma 19 Şubat - 20 Mart (Balık Burcu )
 

Sinir otu (Plantago lanceolata ) kaynak :www.buketsermet.com


BÜYÜK FIRTINALAR DÖNEMİ ( PUMA )

" Büyük Fırtınalar Dönemi " nde dünyaya gelen insanların hayvanlar alemindeki totemi puma, bitkiler alemindeki totemi sinirotu ve madenler alemindeki ise turkuaz( firuze ) taşıdır .

Uğurlu renkleri turkuaz, kabileleri kurbağadır.

Kızılderililer firuzeye "Gökyıldızı " derlerdi. Eski bir kızılderili efsanesine göre gökyüzünün mavi rengi firuzeden gelir. Çok yüksek bütünüyle firuzetaşından bir dağın tepesine tünemiş olan altın bir kartal kanatlarıyla bu maviliği kanatlarıyla gökyüzüne yansıtır ve gökyüzü böylece mavilenir.

Firuze taşında birçok gizemli gücün saklı olduğu söylenir. Eskiden üzerinde firuze taşıyan bir insanın kemiklerinin hiç kırılmayacağına inanılırdı., çünkü söylenceye göre firuze sahibini korumak için kendisi kırılır ve onu kurtarırdı.Ayni zamanda nazara ve kem gözlere karşı firuze taşınırdı. Ayni inançla atları düşme ve yaralanmalardan korumak için eyerlerine firuze takılırdı.

Kızılderililer firuzenin sahibini kötülüklerden koruduğuna öylesine inanırlardı ki bu taşı savaş kalkanlarının üzerine işlerlerdi. Navajo kabilesi kızılderilileri Yağmur Duasına çıkarken yanlarına mutlaka firuze taşı alırlar ve tören sırasında onu bir akarsuya atarlardı. Apaşlar gökkuşağının toprağa değdiği yerde firuze taşı bulunduğunu söylerlerdi. Diğer bazı kızılderili boyları da hedefini şaşırmasın diye oklarına veya yaylarına küçük firuze taşları iliştirirlerdi.

Puma -İnsanları da taşları gibi birçok olağanüstü güce sahiptir. Bu insanlarda bir tür iç doğal ilaç hazinesi saklıdır ve onun yardımıyla yaşamın ve evrenin çeşitli gizemlerini çözebilirler.

Tıpkı firuze gibi onlar da birer Gökyüzü-İnsanı olabilir .
Böylelkle yaşamın birçok alanında diğer insanların fark edemediği şeyleri görebilirler. Ama gerçek renklerini gösterebilmeleri için taşları gibi çok iyi işlenmiş olmaları gerekir. Gerekli yaşam deneyimiyle kendilerini geliştirme ve işleme konusunda sağlam bir isteme sahip olmazlarsa bu insanların doğal güçleri kendilerine karşı dönüşür, onları kaprisli hatta melankolik insanlar haline getirir.
Gökyüzünün gizemlerini sezen ancak yeryüzünden gökyüzüne bir köprü kurdukları halde ayaklarını toprağa sağlam basmasını beceremeyen Puma-İnsanları bu duruma düşebilir.

Puma-İnsanları'nın bitkiler alemindeki totemi şifalı bir bitki olan sinirotudur. Yeryüzünde 200'e yakın değişik sinirotu türü vardır. Yaprakları rozet gibi sapın dibinden kenarlara doğru açılır.Bazıları daha geniş bazıları sivridir. Çiçeği durubeyazdır. Kızılderililer bu otu hem kaynatıp içer hem de derilerine sürerek serinletici ve ağrı kesici olarak kullanırlardı. Bu ot ayni zamanda kanı temizler ve panzehir olarak kullanılabilir.Kesikleri ve böcek ısırmalarını anında geçirir.Mide, böbrek , mesane iltihap ve ağrılarının tedavisinde yararlı olduğu da deneylerle kanıtlanmıştır.

Puma-İnsanları sinirotu yapraklarını sirkeye yatırıp bir gece kurumaya bırakır ve ayakkabılarını giymeden önce ayaklarının üstüne koyarlarsa çok iyi ederler çünkü bu insanlar sık sık ayak ve bacak rahatsızlıklarına yakalanırlar.
Puma-İnsanları duygusal olarak karamsar bir dönemde bulundukları zaman sinirotu çayı yapıp içmelerinde yarar vardır, çünkü pek çok küçük şeyi dert haline getirirler. Bu ot gerilim ve üzüntü sonucu ortaya çıkan çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde de çok etkilidir.

Sinirotunun dünyada böylesine yaygın olması ve köklerinin sağlam biçimde toprağa bağlı kalması Puma-İnsanlarına gökyüzüne uzanmadan önce toprağa sağlam kökler salmaları gerektiğini öğretmelidir.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..