Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Dünya
 

Putin, Batı'yı Nükleer Savaşla tehdit Etti

Putin, Batı'yı Nükleer Savaşla tehdit Etti
 

Kuzey Kore Devlet Başkanı ABD ve Güney Kore'yi tehditleri sebebiyle ABD Güney Korede, Çin Kuzey Kore sınırında yığınak yapmaya başladı. 

Görünürde Kuzey ve Güney Kore'nin, gerçekte Çin ve ABD hesaplaşmasının sahnesi bu.

Rusya Federasyonu'nun tavrını merakla beklerken Putin beklenen tepkisini Almanya Başbakanı Merkel'in yanında yaptı. "Kriz tımanızrsa ÇERNOBİL çocuk masalı gibi kalır". İşte bu sözü iyi okumalı. Özellikle Batı'lı ülkeler iyi okumalılar. Bunun anlamı Kuzey Kore'nin yanında Çin olacaktır, Shangai Beşlisi gereği biz ÇİN'in yanında yer alacağız ve Nükleer savaş başlarsa tüm dünyayı yakıp yıkmaktan geri durmayız. 

Nükleer silahlar kullanmak için değil sadece stratejik siyasal üstünlük için elde tutulur. Bu sayade BM'de Nükleer güce sahip 5 ülke kalıcı Güvenlik Konseyi üyesi olabilmişlerdir. BM'de kalıcı üye olmayan ama elinde en gelişmiş Nükleer güç bulunan başka bir ülkede İsrail'dir. 

Kuzey Kore elinde bulunan klasik balistik füzelerle ABD'ni asla vuramaz, zira balistik füzeler havalandığında tespit edilerek yok edilebilir. ABD'nin elinde dünyanın en gelişmiş güdümlü füzeleri var, bu füzeler Suudi Arabistan'dan gelen Hac ve Petrol paralarıyla finanse edilerek yapıldı. Bunu ben iddia etmiyorum Yazar Paul Erdman'ın kitabında bu var, kitabın adı Amerika'nın Son günleri, şu an basımı yok sanırım, ama eski baskısı var ben sizin için bi tane buldum, ben bu kitabı yıllar önce okumuştum.

Lütfen sizde okuyun. İşte kitabı bulabileceğiniz link.

http://www.nadirkitap.com/amerika-nin-son-gunleri-paul-erdman-kitap1848785.html

Putin akıllı biri, elbette Nükleer savaş istemez ama Ya Kuzey Kore devlet Başkanı? O daha genç bir toy ve elinin altında Nükleer silahların düğmesi var. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..