Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Quark nedir?

Quark nedir?
 

Quark nedir?


Yurtdışında özellikle Almanya’da sürekli üretilip tüketilen bir ürün bizim de raflarımızda mevcut. Belki markette dikkatinizi çekmiştir, belki de farklı bir şekilde karşınıza çıkmıştır. Yakınları aracılığıyla bunu daha önceden duyanlarınız vardır ama belki de hiçbir şekilde bunu duymayan tüketiciler olduğundan da eminim.

Bu bahsettiğim ve bilmenizi istediğim gıda ürünü bir peynir çeşidi olan :  “ Quark. “

Quark peyniri için, fermente edilen sütün mayalanmasıyla oluşan bir peynir türü diyebiliriz.  Süt proteinleri ve vitaminler açısından da zenginlik gösteren bu gıdanın üretim aşaması da pek kolay sayılmaz. Belirli prosesler sonucu üretilen quark, kremalı, sade ya da meyve aromalı olarak karşımıza çıkıyor. Damak zevki dediğimiz şeyi biliyorsunuz, kimi ayılır bayılır bir tada kimi de bu neymiş bana göre değil der. Yani bir gıda ürünü hakkında söylenen düşünceler her zaman görecelidir, bir tek şey nesneldir o da kalitesi. Bu quark ürünü de aynı şekilde, sağlam bir üretimden geçtikten sonra geri kalan her şey tüketiciye göre değişkenlik gösterir. Beni ilgilendiren kısım şu, “ Quark neymiş ? “ cümlesinin cevabının verilmesi. Yani  “ Evet bu bir süt ürünü, diğer peynirler gibi değil. “  düşüncesi en azından oluşabilir yazıdan sonra.  Kişisel merağa göre de denenir ya da denenmez.  Kendi adıma konuşmak gerekirse beni çeken,  meyvenin bu işe karışması “ durumuydu.  Severim.

Piyasadaki quarklar, çilekli, elmalı tarçınlı, yaban mersinli, armutlu şekilde 150 gramlık ambalajlarla raflarda yerini alıyor.  Bazı tüketiciler süzme yoğurda, normal yoğurda, bazıları ise krem peynire benzetiyor. Daha sonra  “ Aa bu peynir mi? “ tepkileri en meşhur tepkiler listesine hızla giriş yapmış durumda.  Ne yediğini, ne içtiğini biliyorsan en birincisi sensin.

Not :  “ Hayranları tahmin ettiğinizden çok daha fazla.  “                                       Sağlıkla Kalın!                                                                                                                                

                                                                                 Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..