Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Ramazan bayramı üzerine..!

Ramazan bayramı üzerine..!
 

Adet oldu herkes birşeyler yazıyor Ramazan üzerine. Öyle ya bizim kalemimiz de güçlü ALLAH' a şükür, birşeyler karalayalım dedik:)

Küçüklüğümden beri benim bildiğim iki dini bayramımız vardır. Biri Ramazan ayı sonunda kutladığımız Ramazan Bayramı, diğeri kurban keserek bu dini vecibeyi yerine getirdiğimiz Kurban Bayramı. Ancak ortada bir de şeker bayramı dolaşıyor. Ramazan Bayramı' nda ev ev dolaşıp şeker, sakız, para vb... küçük hediyeleri toplayan küçükler için bu bayramın anlamı belki biraz şeker olabilir ama koca koca insanların önemli bir ibadet arkasında gelen bu güzel bayrama sadece şeker anlamını yüklemesi ve böyle ifade etmesi bana çok garip geliyor. İşin tuhaf tarafı yayın organlarında da çoğunlukla böyle ifade ediliyor.

Buna göre bizim bu mantıkla giderek Kurban Bayramı yerine Et Bayramı falan dememiz lazım. Oysa arkasında toplumsal dayanışmadan, paylaşmanın güzelliğine kadar birçok değeri bulunduran bu ibadeti sadece etle ifade etmek ne kadarı yanlışsa, irade gücünü ve bedensel gücü arttırma, maddi anlamda zorda kalmış insanları daha iyi anlama, paylaşma vb.. pek çok güzel hasletin olduğu bir ibadetin ardından gelen bu bayramı da şeker tabiriyle ifade etmek oldukça sığ ve yetersiz bir ifade şeklidir.

RAMAZAN BAYRAMI' nız şimdiden kutlu olsun..!

Hoşcakalın..

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..