Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Ramazan’da ağız kokusunu önlemek zor değil

Ramazan’da ağız kokusunu önlemek zor değil
 

ramazan'da ağız kokusu


Son yıllarda Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesiyle, 15-16 saati bulan açlık ve susuzluk, sonucunda ağız kokusu kaçınılmaz olarak kendini gösteriyor. Hastalarımdan bana gelen ve din adamlarına yöneltilen pek çok soru da, ağız kokusuna nasıl çözüm bulunacağı yönünde oluyor. İş hayatı, okul ve diğer sosyal yaşamda rahat olabilmek için ağız kokusunu önlemeyi istemek çok normal. Oruç tutarken, ağız kokusu aslında kaçınılmaz değil ve çözüme ulaşmak da çok kolay.

Normalde kronik ağız kokusu diş ve dişeti sorunlarından veya bazı sağlık sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Ancak fizyolojik olarak, sağlıklı tüm bireylerde sabah uyandıklarında biriken bir takım gazlar ve azalan tükürük akışıyla bakterilerin etkinlik kazanması sonucu ağız kokusu oluşur. Oruç tutarken oluşan durum da bunun bir benzeridir.

Ramazan ayı süresince bazı önlemler alarak, daha rahat bir nefese kavuşabilirsiniz:

  • Dişlerinizi günde iki kere iki dakika fırçalama kuralını bu ay da uygulamanız gerekir. İftar ve sahurdan sonra dişleri, dili ve yanakların iç kısımlarını dikkatlice fırçalamanız önem taşır.
  • Ağız bakımınızı, diş ipi ve gargarayla tamamlamanız yararlı olacaktır.
  • İftardan sonra bol sıvı tüketmeniz önemlidir. Gün içinde alamadığınız sıvıyı telafi etmeniz, vücut sağlığını koruduğu gibi, ağız kokusunu da önlemeye katkı sağlarsınız. Limonlu su içmeniz de faydalı olacaktır.
  • Özellikle sahurda soğan, sarımsak ve çok baharatlı yiyecekler tüketmemenizi öneririm. Bu tür yiyecekler gün içinde daha çok susamanıza ve ağız kokusu oluşmasına sebep olur.
  • Ramazan’dan önce diş hekiminizi ziyaret ederek, diş ve dişetlerinizdeki olası sorunlara çözüm bulmanız da önemlidir. Çünkü ağız içi sorunlar, kronik ağız kokusunun en önemli sebebidir.

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram

https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..