Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '20

 
Kategori
Müzik
 

RAY CHARLES

Caz denince ilk akla gelen birkaç efsaneden biridir Ray Charles. 3 yaşında piano çalmayı öğrendi, 7 yaşında tamamen kör oldu, 15 yaşında öksüz kaldı. Acıların insanı olmasına rağmen inanılmaz bir yetenek timsaliydi. Müziğin ruhuna kendini kaptıran kıpır kıpır piyano çalması ruhu besler nitelikteydi. ‘Hit The Road Jack’ unutulmaz şarkısıdır.

 

Albany, Georgia'da doğmuştur. Bailey ve Aretha çiftinin çocuğudur. Beş yaşındayken, küçük kardeşi George banyo küvetine kafa üstü düşerek ve boğularak ölmüştür. Bu olaydan birkaç yıl sonra Ray yedi yaşındayken görme yetisini kaybetmiştir.( Nedeni glokom adlı bir göz hastalığıdır). Ancak hiçbir zaman görüntüyü tamamen kaybetmemiştir. Okul hayatına Florida Sağır ve Körler Okulu'nda devam etmiştir. Orada kör alfabesini ve enstrüman çalmayı öğrenerek müzik hayatına başlamıştır. Okuldan ayrıldıktan sonra müzisyen olarak çalışmaya başlamıştır. Ayrıca çoğu kişinin sevenidir. Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün sayesinde şöhrete kavuşmuştur.

 

Ray Charles'ın müzik hayatı 7 yaşında bir arkadaşını kıskanarak başlamıştır. Daha sonra aynı dönemde kardeşini kaybetmiş ve bu olay Ray'in müziğe olan ilgisini arttırmıştır. Yaşamının büyük bölümünde uyuşturucu problemi yaşamış ve sonraları bu problemi yenmiştir.

 

Hayatı 2004 senesinde Ray adlı filme konu olmuştur. Filmde Ray Charles'i, Jamie Foxx canlandırmıştır. Jamie Foxx, bu rolüyle 2005 senesinde En İyi Erkek Oyuncu Akademi ödülünü kazanmıştır.

 
Toplam blog
: 45
: 271
Kayıt tarihi
: 28.09.11
 
 

İktisat fakültesi mezunuyum.1995 den beri Kuşadası'nda çeşitli yerel gazetelerinde deneme, makale..