Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Redhack terör örgütü mü, Robin Hood mu?

Redhack terör örgütü mü, Robin Hood mu?
 

olcaykiykac.blogspot.com


Redhack'i tanıyalım. Bu grup kim? Neden hep devlet kurumlarına saldırıyorlar? Kendilerini ne olarak tanımlıyorlar? Kendi yaptıkları eylemi nasıl açıklıyorlar? Buyrun Redhack grubunu kuruluşundan bu yana göz gezdirelim.

 
Redhack yani Kızıl Hackerler 1997 yılında kurulan grup yurtdışında bulundukları haberler her ne kadar çıksa da Türkiye topraklarında bulunduklarını dile getirmişler ve 12 kişilik bir kilit kadroya sahip olduklarını eklemişlerdir.
 
Son Redhack davasında tutuklanan 3 kişiyi kendilerine bağlı olarak bir işlem yapmadıklarını belirtselerde çoğu öğrenci olan Redhack üyesi olduğu iddia edilen gençler ''silahlı terör örgütü üyeliği, örgüt adına suç işleme ve çeşitli bilişim suçları işlemek'' suçundan ilk duruşmada tutuksuz olarak yargılanmalarına karar verilmiştir.
 
Kendilerini Sosyalist ve Marksist olarak tanımlayan grup hiçbir ülkenin ve bir sistemin parçası olmadıklarını ekliyorlar. Bu kadar büyük bir veritabanını ele geçirmek gerçekten zor olsa gerek önemli bilgilerin açıklamalarına ''bu ülkenin halkı bu ülkede olanları bilmeli'' şeklinde yorumladıklarını anlamamak tamamen yanlış olur çünkü sisteme girilen dosyalardaki her bilgi yayınlanmıştır.
 
Redhack'i kuran kişi tam olarak bilinmese de Nick (internet rumuzu) olarak Manyak adı ile belirtilmiş ve halka yapılan her türlü tepkinin veya bir yanlışın karşılığını vereceklerini belirtmişlerdir. Redhack'in manifestosuna uyan herkesi de kendi evlerinden bu sisteme ayak uydurabileceklerini belirten grup her ne kadar olsa da yapılan bu gizli evraklara izinsiz erişme konusunda suç ve adalet arasında nasıl bir denge kurdukları tartışma konusudur.
 
OLCAY KIYKAÇ
 
Toplam blog
: 83
: 5833
Kayıt tarihi
: 27.06.11
 
 

Manisa/ Soma Doğumluyum. Her ne kadar yazılar yazmayı bunları da paylaşmayı sevsem de bir gün yaz..