Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Ekim '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reflü İşaretleri

Reflü İşaretleri
 


Mide ekşimesi ya da yanması probleminize bilhassa gece uzanınca oluşan göğüs ağrıları, yutma güçlüğü, ses kısıklığı, inatçı bir öksürük, nefes darlığı ve anlamsız bir bronşit ya da astım tanısı eşlik ediyorsa, özafajiyal reflü sorununu aklınıza getirin!..


Bu gibi sorunların yağlı gıdalar, portakal, domates, kırmızı biber, greyfurt, soğan ve diğer baharatlı yiyeceklerin tüketimiyle ve alkol kullanımıyla belirginleşmesi durumunda kuşkunuzu iyice artırın!..


Fazla miktarda ve süratle yenen öğünlerin, gece yatmadan hemen evvel tüketilen besinlerin, gazlı içeceklerin; üzüntü ya da stres gibi sorunlarınızı tetiklemesi halinde, teşhisinizin doğruluğundan pek kuşku duymayın, lâkin kesin teşhisi doktorunuza bırakmayı da sakın unutmayın!..


Özafagus ve reflü probleminin kilo fazlalığı, şişmanlık, mide fıtığı ve gebelik gibi durumlarda daha kolayca oluşacağı, astım, şeker hastalığı, mide ülseri ve bazı bağ dokusu hastalıklarının da daha sıkça görüleceği aklınızda bulunsun!..


Özellikle fazla miktarda besini, iyice çiğnemeden süratle midesine indirenlerin, dengesiz beslenenlerin, fast food gıda tüketimi fazla olanların, kolalı, gazlı, kafeinli içecekleri çok fazla sevenlerin bu sorundan kurtulma olasılıklarının düşük olduğunu beyninize not edin!..


Peki ne yapmalısınız?..


Reflü, doğru tedavi edilmediğinde yemek borusunun alt ucunda daralmaya, ülserlere, kansere yol açabilecek bazı dokusal değişimlere sebep olabilir...


Tedavide antiasit ilâçlardan, asit salgılanmasını önleyen proton pompası baskılayıcılarından, mide hareketlerini artırıp boşalmayı kolaylaştıran yeni moleküllerden ya da geriye kaçışa engel oluşturan ürünlerden yararlanılıyor...


Cerrahi yöntemlerden ise sınırlı olarak faydalanılmaktadır.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..