Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki nedir?

Reiki nedir?
 

Yoğun işlerim izinler derken baktım ki yazılarıma epey bir ara vermişim. Yeniden geri dondüm:)

Öncelikle 8 Eylül İzmir buluşmasından söz etmek istiyorum bizleri bir araya getiren yurdun dört bir köşesinden arakadaşlarımızla, blog yazarı dostlarımızla tanışmamızı saglayan İlyas Bayrama, Pelin Kalyoncuya başarılı organizasyonlarından dolayı teşekkür ediyorum. O gün bir arada olduğumuz tüm doslarım benim için çok degerliydi hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız ve yazmaya devam edin diyorum.

Toplantımızda ve izmiri gezerken kartvizitimdeki isminden ve japonca yazılışından dolayı bana sorulan sorulardan biri de "reiki nedir?" sorusuydu. Tanışma heyacanı ve diger sohbetler nedeniyle bu konuya çok eğilemedim o gün, o yüzden buradan reiki ile ilgili bilgi birikimimi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Reiki’nin Tanımı:

Günümüzdeki yaygın anlamı, anlayışı ve uygulaması olarak “Reiki”, Japonca ile Çince karışımından oluşan bir terimdir. Kaynağı, Tibet, Çin, Hindistan, Japonya başta olmak üzere Asya orijinlidir.

“Rei” Japonca’da “evrensel yaşam enerjisi” anlamına gelmektedir. Buna bağlı bir ek olan Çince “Ki” ise kişinin kendisinde bulunan biyolojik hayat enerjisi demektir. Bu, “Biyoplazma”, “Biyo-enerji”, kozmik enerji” olarak ifade edilmektedir.

“Ki”, Evrensel enerjinin uyarlanmsı anlamına da gelmekte; eski Asya’da bir şifa tekniği olarak kullanılan disipline de denilmektedir.

“Reiki, de evrensel enerji ile yaşam enerjisini birleştirmiştir. Bu enerji, bütün toplumlarda farklı isimler altında daima bilinmiştir.”

Reiki, her dünya görüşüne göre değişik düşünülebilir. Evrensel enerji ve yaşam enerjisi ne kadar değişik düşünülüp kullanılabiliyorsa, o da o kadar değişik düşünülüp kullanılabilir. Reiki her kültürde izine raslanan evrensel enerjinin Japonca adıdır. Ayrıca Reiki, kozmik ve yaşamsal bir enerji veya fiziksel , biyolojik, sosyal, mantal ve ruhsal bir nitelik olarak düşünebilir. Evrensel düş kategorileri ile düşünen kişi ise Reiki ile teolojik , ideolojik, antropozitifik ve mistik düşünceleri birleştirebilir.

“Evrensel hayat enerjisi, bizim gibi kendisine kulluk eden sayısız ruhsal varlığı, ruhu yaratan ve yaratmakta olna Tanrı dır. Bu durumda Reiki ruhsal yardımcıdan kendisinin de kaymağı olan Tanrı’ ya kadar sonsuz bir evrendir.”

Reiki’yi enine boyuna araştıran üstatlardan biri olan Frank Arjiva Petter: “Şimdiye kadar, Batı dünyasında, Dr Usui’nin ve modern Usui Reiki Ryoho Gakkai’nin uyulmaması ve inisasyonunu tam olarak bilen kimse görmedim. En basit ifadeyle, ancak tahmin çalışması yapabiliriz. Tahmin çalışmaları da doğal olarak hiç tatmin edici olmuyor

Çağımızın önde gelen fizikçilerinden Max Planck, günümüz insanlarına araştırmalarının özetini şöyle açıklar:

“Bir fizikçi olarak, yani bütün hayatını pozitif bilime, maddenin kavranmasına adamış olan bir insan olarak, benim hayalperest bir insan zannedilmemin mümkün olmadığından eminim. Atom araştırmalarımdan sonra şunları söyleyebilirim:

Esas itibariyle madde diye bir şey yoktur ! Maddenin varlığı ve oluşumu, atom parçaçıklarına bir salınım kazandıran ve onları küçük bir güneşin sistemi gibi bir güçten ibarettir.

Bu gücün ardında şuurlu ve zeki bir ruh düşünmeliyiz. Bu ruh tüm maddenin temelidir. Reel, gerçek, hakiki olan, görünen geçici madde değildir. Çünkü bu ruh olmadan madde var olmazdı. Aksine aslolan hakikat, görünmeyen ölümsüz ruhtur.

Ancak ruh, kendiliginden var olamayacagına ve bir varlığın parçası gerektiğine göre, ruhsal varlıkların varlığını kabul etmeliyiz.

Ruhsal varlıklar da kendiliğinden olmayacağına, yani yaratılmış olmaları gerektiğine göre, bin yıllar boyunc bütün kültürlerin yaptığı gibi ben de, bu gizemli yaratıcıyı dile getirmekten çekinmemekteyim: “Tanrı!” yukarıdaki sözler benimde reiki hocam olan Reiki Üstadı Horst H. Günterin Reiki Uygulamalı Şifacılık teknikleri s. 191’den alınmıştır.

Birçok reiki hocasının eninde sonunda ulaştıkları sonuç; vardıkları kanaat, gücün de, enerjinin de, şifa vericisinin de Allah olduğudur. Her şey ona dönmekte onda düğümlenmektedir.

Yine Petek Kitamura kitabının 170 sayfasında der ki;” Biz insanlar Allah’ın kullarıyız. Ona aidiz. O nedenle bize onun verdiği birçok yeteneği kullanma hakkımız vardır. Hepimiz aynıyız ve bu yetenek aynı derecede mevcuttur. Bir insan en iyi şeyi kendisi için yapar, en iyi şifayı da kendisi için ister. Başkalarından şifa isteyip beklemek yerine, Allah’ımıza kendimiz yalvarıp, niyaz edersek, Onun en yüksek hayrımıza olan şifayı bize göndereceğine inanıyorum. Biz şifacıların görevi de, size bunu en iyi şekilde yapabileceğinizi öğretmektir..”

sevgiyle kalın
Usui Reiki Master
Alahattin Öztekin


grafik: http://www.sternentor-online.com/

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..