Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki'nin tarihçesi

Reiki'nin tarihçesi
 

Reikiyi bilinen ve bilinmeyen tarihçesi olarak iki aşamada inceleyebiliriz. Bilinen tarihi de yakın zamana kadar tam olarak bilinemiyordu. Reiki, 15 Ağustos 1865 yılında Japonya'da Yamagata bölgesinde doğan Mikao Usui’nin binlerce yıllık tekniği yeniden keşfetmesiyle ortaya çıkan enerji sistemine verilen isimdir. Hindistan ve Tibetin kadim lisanı olan eski Sanskritçe yazılmış 2500 yıl öncesine ait metinleri okuyarak aradığını bulur. Metinde Buda’nın nasıl şifa dağıttığına ilişkin semboller ve tarifler bulunmaktadır. Batıya aktarılan ilk bilgilerde Mikao Usui Üniversite yöneticisi ve Hristiyan bir rahip olarak aktarılmıştır. Usui’nin öğrencilerinden Chujiro Hayashi, 1938 yılında bu sistemi Hawaii’ye götürerek buradaki öğrencisi Hawayo Takata’yı inisiye etmiştir. 1974 yılına kadar reiki’nin tek üstadıydı. Daha sonra öğrencilerinden bazılarını inisiye etmeye ve reiki ustadı olarak yetiştirmeye başlamıştır. 1980 yılındaki ölümüne kadar torunu Phyllis Lei Furumoto dahil 22 reiki ustadı inisiye etmiştir. Amerika ve Avrupadaki reiki ögretmenlerinin çogunluğu bu 22 kişinin öğrencilerindendir ve hepsi Takataya, Hayashi’ye ve Usui’e bir soy ağacıyla bağlanırlar. Benim de hocam olan Horst H. Günther Hawayo Takatanın torunu Phyllis Lei Furomoto tarafından 1985 yılının Temmuz ayında ABD de inisiye edilmiştir.

Üç, dört yıl önce Frank Arjava Peter ve Japon eşi Chetna Kobayashi Japonyada reikinin kaynağı ve uygulaması ile ilgili araştırmalar yapmışlardır. Usui, Reiki şifa yöntemlerini uygulamak üzere kurduğu organizasyona Usui Reiki Ryoho Gakkai adını vermiştir. Bu organizasyon halen japonyada işlevini sürdürmektedir. Japon kültürünün kapalı gelenekleri nedeniyle, bu topluluğun günümüzdeki öğretileri ve uygulamaları hakkında bilgi edinmekte güçlük çekilmektedir. Mikao Usui Bir hristiyan rahip değildi. O bir budistti Frank Arjava Peter’inde arşatırmaları bunu doğrulamıştır. Hawayo Takata bu sistemin çoğunluğu Hristiyan bir ülke olan Amerika’da kolay kabul edilebilmesi için değişiklik yapmış olabilir. Reiki konusunda daha sonra yapılan araştırmalara göre, Usui’den sonra başka kollardan da dünyaya yayılmıştır. Bunlardan birisi Seijii Takemuri tarafından Avustralyaya ve öğrencisi Dr. Ranga J. Premaratna tarafından Reiki Jin-Kei Do adı altında diğer ülkelere yayılmıştır. Rei ve Ki Kanji karakterlerinin eski ve yeni formları vardır. Eski form Usui tarafından keşfedilen Reiho sistemini temsil eder. Reiki kelimesi ise bu sistemin enerjisini anlatır. Reikide buda, tao ve şaman öğretilerindende bazı uygulamalar vardır

Reikinin bilinmeyen tarihi ise Mu uygarlığından da çok öncelere dayanıyor. Mu uygarlığının tarihi yüzbin yıldan da daha öncesine dayanmaktadır. Mu uygarlığından önceki zamanda dünyada başka bir topluluk vardı. Onlar dünyaya ilk gelen insanlar değillerdi. Bizzat ışıksal varlıkların dünyaya inmesiyle oluşmuş olan bir topluluktu. O zamandan beri biliniyordu ki insanlar için birçok dinler olacak, insanlar ve başka tapınanlar olacaktı. Yaradılış planına göre insanların hepsinin evrimleşmesi gerekiyordu ve hepsi için uygun yollar bulunmuştu. Reiki dediğimiz şey sistemde, direkt dini kitaplara inanmayan kişiler de evrimleşebilsinler diye yardım edebilmek amacıyla gönderilen bir enerji sistemidir. Fakat günümüze kadar Kur’an hariç kitaplar ve enerji sistemleri zaman içinde insanlar tarafından değiştirildiler. Mu uygarlığının daha bir kolu sonra Hint, Uygur ve Veda uygarlığını, ikinci kolu Atlantis ve Eski Mısır uygarlığını son kolu da Maya uygarlığını oluşturdu.

Sevgilerimle
Alahattin Öztekin

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..