Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '12

 
Kategori
Tenis
 

Rekor makinası Roger Federer bu yıl Roland Garros’u kazanabilir mi ?

Rekor makinası Roger Federer bu yıl Roland Garros’u kazanabilir mi ?
 

Federer


Fransa’nın en önemli tenis turnuvası 2. Haftasına başlıyor. 4 Grand Slam’den biri olan Roland Garros’ta 3. Tur maçları tamamlandı.

Bana göre tenis tarihinin gelmiş geçmiş en iyi raketlerinden biridir Roger Federer. 30 yaşındaki İsviçre’li tenis oyuncusu için “Ekselansları” lakabı kullanılır. Dünyanın neresine giderse gitsin, hangi turnuvada olursa olsun, halk O’nu destekler ve çok zevkle izler. Hatta ev sahibi bir rakiple oynuyor olsa bile, halk kendisini sevgisinden, ilgisinden eksik bırakmaz.

Gördüğüm en centilmen sporculardan biridir. Daha da önemlisi, topa her vuruşu, ayak oyunları tam dersliktir. Tenis okullarında tekrar tekrar öğrencilere gösterilmelidir. Açıkçası yine çok beğendiğim Pete Sampras sonrasında bu denli oyununda geniş yelpazeye sahip bir tenisçi daha geleceğini düşünemezdim.

Federer aynı zamanda her yıl önemli oyuncuların rekorlarını kırmaya devam ediyor. Bu yıl da yine  Grand Slam’lerdeki 234. galibiyetini alarak, tenis tarihinin en iyi oyuncularından Jimmy Connors’a ait en çok maç kazanma rekorunu kırdı.

4 Grand Slam’in hepsini de kazanma fırsatı yakalayan ender oyunculardan biri olan Roger Federer’in, maalesef ki en iddiasız olduğu kort, Fransa Açık’ın toprak kortu. Kariyerinde sadece bir kez 2009 yılında kazanabildiği bu turnuvada bu yıl final oynayabilecek mi?

4. tura adını yazdıran oyuncunun belalısı Nadal da bu turnuvada oynuyor. Toprak kortun şüphesiz kralı kabul edilen oyuncu da bu yıl yine oldukça iddialı. Dünya sıralamasında 1 numara olan Sırp Novak Djokovic ise son yılların yenilmezlerinden.

Önümüzdeki bir hafta erkekler tenisinde heyecan dorukta olacak. Oynanan maçlar sonrası eşleşmeler de merak konusu. Tüm gözler Pazar günü oynanacak Federer maçında.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..