Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Renkli bir kimlik: Kamer Genç

Renkli bir kimlik: Kamer Genç
 

Evet değerli okurlar,

Bugün Tunceli Bağımsız Milletvekili Sayın Kamer GENÇ'den bahsetmek istiyorum. Sayın Vekil tek başına hakikaten neredeyse ana muhalefet partisi gibi AKP'ye karşı duruyor.

Sayın Genç, 1940'da Tunceli'nin Nazmiye Ramazan köyünde doğmuş. Danıştay tetkik hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerinde bulunan Sayın GENÇ, Mali Müşavirlik de yapmıştır. Yani boş bir insan değildir.

Bunların dışında, 4 dönem Milletvekilliği ve 1993-1999 yılları arasında TBMM Başkanvekilliği yapmıştır.

M.Ali AĞCA'nın idamına " Prensip olarak idama karşıyım " diyerek ret oyu veren bir Milletvekilimizdir.

Akıllarımızda kalan bir başka anısı da meşhur oğlunun çiçeklerini sulaması olayıdır.

Yine ANAP Milletvekili Sayın Yaşar TOPÇU ile yaşadığı diyaloğuda anılarda kalmıştır.

Evet, TBMM'de hırsızlıklara, soygunlara, işkence olaylarına karşı duyarlılığı ve bu konuda ki TBMM'de ki eleştirileri ve eleştirilerine karşı gelenlere verdiği tepkileriyle tanıdığımız Sayın GENÇ, şimdilerde AKP'nin belalısı gibi...

Muhalefet dediğiniz de bence Onun gibi yapılmalı.

Bilinçli ve biraz da tahrik edici olmalı, tahrik edici olmalı ki diyalog ortamı oluşsun. Diyalog ortamı oluşsun ki, işin tadı çıksın. İşin tadı çıksın ki, bu işten hem taraflar ve hem de taraftarlar zevk alsın...

Bakın Sayın GENÇ, son günlerde, AKP'ye nasıl yükleniyor ve neler soruyor;

1-Bakanlar Kurulu üyeleri arasında ASKERLİĞİNİ YAPMAYANLAR varmıdır?

Burada ince bir tiyoda gönderiyor Sayın Başbakana. 22 Temmuz seçimleri sonrası Bakanlar Kuruluna atadığınız Bakanlar arasında diyerek... Sayın Başbakanın vardır demesi halinde, bunu da yeterli görmiyerek varsa kimlerdir diye soruyor.

Ayrıca Sayın GENÇ, paralı askerlik yapanları da merak ediyor ve onları da soruyor.

Bence, Sayın GENÇ çok önemli bir konuya temas etmiştir. Paralı askerlik yapanlardan ziyade, (ziyade diyorum, çünkü onlar bir şekilde yasal bedel ödemiştir.) Askerliğini yapmayan Bakan yani Milletvekili var mıdır sorusu, kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından son derece önemlidir.

Çünkü, bugünlerde askerlik yapmamak adına SAHTE RAPOR alanların içerisinde bakalım Milletvekillerimiz de varmıdır...

Türkiye'mizde bazı şeylerin düzelebilmesi için çok önemli bir görevde, Genel Kurmay Başkanlığımıza düşmektedir.

Başbakanımızın bu konudaki açıklamasını beklemeden, Genel Kurmay Başkanlığımızca, Milletvekillerinin askerlik durumlarının incelenerek, varsa kaç tane çürük raporlu Milletvekilinin TBMM'de olduğunun, bu konuda verilen raporların sahte olup olmadığının sonucu ile, bu işe bulaşmış TSK içerisinde çürük yumurtaların olup olmadığı konusunun, TÜRK KAMUOYUYLA paylaşılması önemlidir.

Ve hatta konuyu bir adım daha ileri götürerek, sadece Milletvekillerinin değil, 150 milyar dolarlık servete sahip 100 Ülke zenginin oğullarının da askerlik yapıp yapmadıkları, çürük raporu alıp almadıkları, yaptılarsa Ülkemizin hangi bölgesinde askerliklerini yaptıkları, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde sadece garip Anadolu çocuklarının mı mücadele ettiğinin Türk Kamuoyunca bilinmesi, Ülkemizde gerçekten adam kayırmacılığının olup olmadığının resmi bir belgesi olmak adına açıklanmalıdır.

Varsa bir ayırımcılık ve sahtekarlık, bunların ortaya çıkarılarak haklarında gerekli yargılamaların yapılarak sonucun kamuoyuyla paylaşılması, Genel Kurmay Başkanlığımızın, terörle mücadelesinin yanında en önemli görevi olmalıdır.

Bu yapılmalıdır ki, bundan böyle benzer olaylar gerçekleşmesin.

2-Sayın GENÇ, bir de Maliye Bakanına gönderdiği önergeyle, 01.Ocak.2003 tarihinden bu güne kadar vergi ve cezaları için ne kadarlık uzlaşma talebinde bulunulduğunu gündeme getirerek, yakın bir tarihte herhangi bir mükellefin 44 trilyonluk vergi borcu uzlaşma sonucu 4 trilyona indirilmişmidir diye soruyor Sayın UNAKITAN'a.

CHP eski Adana Milletvekili, Sayın Atilla BAŞOĞLU'nun aile Şirketine kesilen 600 milyarlık vergi cezasının, Sayın Vekilin AKP'ye geçmesi sonucu bu cezanın 319 milyara indirildiği basınımızda yer aldığını biliyoruz da, bu 4 trilyona indirilen 44 trilyonluk vergi borcunun kime ait olduğunu öğrenmek, doğrusunu isterseniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olan herkesin hakkıdır.

Bu konu da sahte rapordan az önemli bir konu değildir.

Çünkü, Maliye Bakanının emekli ve memura gelince, %1 lik zam oranı Devlet bütçesine şu kadar yük getiriyor derken, kimlerin trilyonlar tutarındaki vergi ve ceza borçlarının uzlaşma adına affedilerek, Devlet Bütçesinden birilerinin ceplerinde bırakıldığı, üzerinde durulması ve açıklanması gereken bir husustur.

Basınımızla birlikte, CHP, MHP ve DSP'yi de bu konunun üzerinde durarak, olayı aydınlatmalarını bekliyoruz.

Çünkü o para halkımıza hizmet olarak dönmesi icap eden bir paradır.

Sayın Başbakanında olaya el koymasını, bu Ülkenin bir vatandaşı olarak bekliyorum.

Çünkü o parada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır.

İşte Sayın GENÇ'in tek başına ve gerçekten takdire şayan muhalefet çabaları ve toplumun dikkatine sunduğu son derece önemli konular...

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..