Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

05 Haziran '09

 
Kategori
Resim
 

Ressam Betül Öztürk Resim Sergisi

Ressam Betül Öztürk Resim Sergisi
 

Betül Öztürk Resim Sergisi


Ressam Betül Öztürk'ün Resim Sergisi'ne Davetlisiniz....

Betül Öztürk Kimdir?

Erzincan'da doğan Betül Öztürk, öğrenim hayatını Ankara'da tamamladı. 2003 Yılında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden emekli oldu. Karakalem, sulu boya, pastel, dağlama ve yağlı boya çalıştı. Eşref Üren, Osman Zeki Oral, Oğuz Aydın, Suna Özkalan, Nevruz Erken ve Vural Yurdakul Hocaların katkısıyla kendini daha da geliştirdi..

2002 Yılına kadar olan çalışmalarından 2 tablosuyla Resim Heykel Müzesi'ndeki Yılsonu karma sergisine katıldı.. Bu sergi sonunda tablolarından biri, T.C. Kültür Bakanlığı Müsteşarı tarafından satın alınarak müzeye hediye edildi..
İlk kişisel sergisini 16 Haziran 2003 tarihinde Ankara Ekin Sanat Tiyatrosu'nda açtı.. Sanatçı ayrıca bir çok kişisel sergiye katıldı..

Ankara'nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Başkent ilan edilişinin 85. Yıldönümü dolayısıyla TURÇEV (Kültür, Sanat ve Gazeteciler Derneği) tarafından düzenlenen ''BİR NEFES ANKARA'' adlı karma resim sergisine iki tabloyla katıldı.. TBMM'nin şeref holü'nde bir çok tablosu sergilendi.. 2003 Yılında GESAM (Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)'ne 2005 yılında ise Turçev'e üye oldu..

Sayın Öztürk 2003 yılında Merzifon'da karma 2004 yılında Marmaris'de kişisel sergiler açtı.. 8 Mart 2004 ''Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla Marmaris İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren'in daveti üzerine tablolarını sergiledi..
Marmaris MAKSEV ve Ajans Villa Ekip'in düzenlediği TUREX Mardo 2004-Orgef F & B 2004 daveti üzerine Martı Otel'de Sayın Umur Özlüel ve eşi Sema Sonat tarafından katılımından dolayı plaketle ödüllendirildi..

2006 Yılında Muğla Gökova Akyaka Yücelen Otel'inde Gökova Güzel Sanatlar Derneği'nin daveti üzerine bir sergi daha açmıştır.. Atatürk'ün doğumunun 125. Yılı münasebetiyle ATATÜRK KOMPOZİSYONLARI SERGİSİNE'ne (GESAM'ın düzenlemiş olduğu) bir tablosuyla katılmıştır..

Aynı tablo 2007 yılında Anadolu Ajansında da sergilendi.. Bu sergi aynı zamanda İstanbul Dolma Bahçe Sarayı'nda, İzmir Konak'da, Adana, Manisa ve Samsun'da sanatseverlere sunuldu..

Ressam Betül Öztürk 5 Aralık 2007 tarihinde Mevlana'nın doğumunun 800. yılı nedeniyle Dünya Barış ve Dostluk Yılı çerçevesinde Sayın Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer'e Mevlana kompozisyonlu tablosunu hediye etmiştir..

16-18 Ağustos 2008 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımlarıyla 45. Ulusal, 19. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri 6. Resim Heykel ve Seramik Sergisi ne de katılmıştır.. Bu katılımından dolayı teşekkür belgesi ve plaketle ödüllendirildi..

Ressam Betül Öztürk, sanat hayatı boyunca bazı ünlü ressamların tablolarını da kolleksiyonuna kattığı biliniyor.. Sanatçı şu an kendi atölyösünde çalışmalarına devam ediyor..

Sayın Ressam Betül Öztürk Hanımefendinin, düzenleyeceği resim sergisi ve kokteylinde sanatseverlerle buluşmak üzere diyorum!

Kolay gelsin Sevgili Betüş.. ''Melekler yüreğinden öpsün''

Sabiha Rana

Resim Sergisi:

Açılış:12-20 Haziran 2009
Açılış kokteyli:12 Haziran 2009
Saat:19.00
Yer: Emniyet Genel Müd.Moral Eğitim Merk. Müdürlüğü Baltalimanı- İstanbul
Telefon: 0212 229 60 84 - 0536 843 58 45

Müziksiz sanat olur mu? Olmaz!

<ımg title="Panflute. I Will Always Love You. Gheorghe Zamfir." alt="Panflute. I Will Always Love You. Gheorghe Zamfir." src="http://i4.ytimg.com/vi/_IvMxm0D7-A/default.jpg" qlicon="_IvMxm0D7-A">

Panflute. I Will Always Love You. Gheorghe Zamfir'i dinliyoruz...

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..