Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Rijkaard ve Kaptan Arda ilk kez Sami Yen'de!

Rijkaard ve Kaptan Arda ilk kez Sami Yen'de!
 

Resmi: www.milliyet.com.tr


UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçı nedeniyle sezona erken başlamak zorunda kalan Galatasaray ilk maçında Kazakistan'da Tobol'la 1-1 berabere kalmıştı. İki takım arasındaki kalite farkı kendisini, Galatasaray'ın kötü futbol oynamasına rağmen deplasmanda aldığı 1-1'lik skorun avantajı ile gösterdi. Oradaki kötü futbolun yeni teknik direktör Rijkaard yönetiminde Ali Sami Yen'de çıkılacak ilk maçta iyileşeceği düşünülüyordu. Arda Turan'ın da 10 numaralı forması ve kaptanlık pazubandı ile Ali Sami Yen'de, kendi taraftarı önünde oynadığı ilk maç olan Tobol maçı bu sebeplerden dolayı heyecanlı geçti. Fakat futbol açısından heyecan vasatın da altındaydı diyebiliriz.

Bazı ataklarla kalitemiz ortadaydı, zaman zaman rakibi oyunumuzla bunalttık ama fırtına gibi oynayamadık. Bu durumun bazı sebepleri var tabi. Teknik Direktör Rijkaard'ın takıma, takımın da ona henüz alışmamış olması, oturaklı bir kadronun kurulmaması Galatasaray'dan kaynaklanan sebepler.

Maçın heyecansız geçmesinde rakip takımın da çok büyük payı vardı. Çünkü Tobol'un aklında öncelikli olarak gol yememek, yenilmemek vardı. Aslında onlara gol gerekiyordu fakat Galatasaray'ı elemek onların aklından pek fazla geçmediği ve buna ihtimal vermedikleri için gol atma gerekliliğini göz ardı ettiler. Birinci planda Galatasaray'ı oynatmak ama kaleye yaklaştırmamak, ikinci planda ani ataklarla gol atmak ve maçın üstüne yatmak vardı. Rijkaard ise bu tür takımları yenmekten ziyade onlara gol atmanın zorluğunun farkında olduğu için takımı pek fazla ileride oynatmadı. Galatasaray'ın ayağında, orta sahada dönen top seyirciye ve taraftara zaman zaman sıkıntı verdi. Eğer ilk golü Tobol atmış olsaydı, topla oynamadıkları ve tek amaçları gol yememek olduğu için gol atmamız zor olurdu. Gol yememiz durumunda iki gol atmamız gerekirdi ki; atamazsaydık elenirdik. İkinci Tromsö vakası olurdu.

Galatasaray iyi değildi... Sonuç olarak 2-0 kazandık. Fakat sahadaki futbol zaman zaman umut da vermedi değil. Rijkaard ve bu kadroyla Galatasaray, Avrupa Ligi'nde gruplara kaldığı takdirde elle tutulur bir başarı elde eder diye düşünüyorum.

Galatasaray, 30 Temmuz'da İsrail'de Maccabi Netanya deplasmanına çıkacak. İlk maçın deplasmanda oynanacak olması Cimbom için avantaj. Umarım deplasmanda işi bitiririz, olmadı Ali Sami Yen'de -kesinlikle- turu geçeriz.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..