Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Risottolu toplum

Son günlerde tartışmaların göbeğinde bir yemek var biliyorsunuz : "Risotto". Bu güzelim yemeğin bu şekilde gündeme taşınması inanılmaz derecede korkutucu. Şimdi bunu okuyanlar bana "Ne olmuş canım?" diyebilirler. Fakat satır aralarını okyabilenler aslında neler döndüğünü daha iyi biliyorlar.

İnsanların sizin hakkınızda düşündüklerini değiştirmek istiyorsanız önce alışkanlıklarını değiştirmelisiniz. Bu insanlar bunu çok güzel başarıyorlar. Yıllardır aynı usul ve malzemelerle pişirilen bu yemek nedense içinde alkol kullanıldığı için bir anda afaroz edildi bazı çevreler tarafından. Vali'nin bu olaya dahil olması tesadüf müdür yoksa değil midir bilinmez ama işin suyunun çıkarılmak istenildiği kesin. Aslında burada şunu sormamız lazım kendimize:

Aslında bize anlatılmak ya da dayatılmak istenen nedir?
Yemekte kullanılan alkolün etkili olup olmadığı mı? Yoksa bizleri kontrol altına almaya çalışan bir zihniyet mi?

Bu soruları şöyle bir kenara bırakırsak bir anda insanın aklına başka bir soru daha takılıyor. Bu basit fakat ilgi çekici olayı kimler gündeme taşıdılar? Maksat gündem yaratmak mıydı yoksa dikkatleri başka yöne çekmek mi?
Evet işte asıl düğüm burada. Dikkat sahiden nerelere çekilmek isteniyor? İçinde bulunduğumuz ülke koşulları insanları daha derin düşünmeye itmesi gereken yerde maalesef insanlar daha basit düşünüyor ve daha az yorum yapıyorlar. Bakalım zaman bizlere neler gösterecek?
Kimilerimizin bu zihniyet değişikliği hüsn-ü kuruntusu mu olacak? Yoksa sımsıkıya kapanmış zihinler mi haklı çıkacak?

 
Toplam blog
: 2
: 275
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

"Bir nevi sistem düşmanıda diyebilirsiniz. Dilin kemiği yok ilkesini benimseyen anarşist!" demişti b..