Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '12

 
Kategori
Basketbol
 

Rixos Cup’tan Akılda Kalanlar

Rixos Cup’tan Akılda Kalanlar
 

Rixos Cup iyi bir hazırlık


             Bu yıl beşincisi düzenlenen Antalya Rixos Cup ligimizin önemli takımlarının son durumunu görmek için bize önemli bir şans verdi. Kupayı dar rotasyonuna rağmen Banvit kazandı ve rakiplerine önemli bir gözdağı verdi. Şimdi takımları teker teker değerlendirelim:

               

 

               Şampiyon: Banvit

                Banvit üç yıldır istikrarlı bir şekilde düşük bütçesine rağmen zirveyi zorluyor. Bu yıl takımın önemli isimleri Barış Ermiş ve Lance Williams takımdan ayrıldılar. Chuck Davis bu turnuvada oynamadı. İlk maçında Unics Kazan’ı uzatmada yenen Banvit ikinci maçında Galatasaray’a yenildi, Yarı finalde tamamını geride götürdükleri maçta Beşiktaş’ı Bajramovic-Meija ikilisinin son bölüm oyunuyla geçtiler ve finale çıktılar. Finalde de yine son bölüme geride girmelerine rağmen son çeyrekteki etkili savunmalarıyla Efes’i yenerek kupayı aldılar.

                Banvit’te en çok süre alan beş Kalin Lucas-Keith Simmons-Sammy Meija-Vladimir Stimac-İzzet Türkyılmaz şeklinde oluştu. Kenardan ise Şafak Edge-Serkan Erdoğan-Erkan Veyseloğlu-Kenan Bajramovic ilk beşe destek oldular. Banvit’te sakatlık-milli takımdan dolayı rotasyon sürekli değişti ve gerçek Banvit’i göremedik. Chuck Davis bu takım için çok önemli bir isim ve o geldiğinde işler değişebilir. Hazırlık maçlarında gördüğümüz Banvit Lucas’la farklı, Lucas’sız farklı oynuyor. Meija özellikle oyun sıkıştığında, Serkan gibi topu eline alıyor ve kritik katkılar yapıyor. İzzet, Lance’den sonra önemli süreler alacak gibi duruyor. Stimac ise sadece son iki maçta yer almasına rağmen galibiyetlere önemli katkıda bulundu.

 

 

                Finalist : Anadolu Efes

                Anadolu Efes ilk maçında Cibona ile karşılaştı ve rakibini zorlanmasına rağmen yendi. Efes turnuvaya Sinan Güler, Kerem Gönlüm, Dusko Savanovic olmadan başladı. Doğuş Balbay ise Milli Takım’dan hemen sonra Antalya’ya geldi. Daha sonra Beşiktaş’la karşılaşan Efes son çeyreğe 11 sayı farkla geride girmesine rağmen son çeyrekte toparlandı ve son topta Farmar’ın üçlüğü potadan içeri girseydi maçı kazanacaktı ama top mucizevi bir şekilde dışarı çıktı. Efes daha sonra yarı finalde Galatasaray’la karşılaştı ve grupta rakiplerini perişan eden Galatasaray’a karşı maç boyunca iyi oynadı, maç sonunda heyecan gelse de Jamont Gordon’un kaçırdığı şutla maçı kazandı. Finaldeise Banvit’e yenilerek ikinci oldular.

                Efes’te en çok süre alan beş Kerem Tunçeri-Jordan Farmar-Sasha Vujacic-Gökhan Şirin-Stanko Barac şeklindeydi.  Kenardan ise Doğuş Balbay-Jamon Gordon-Birkan Batuk-Esteban Batista ilk beşe destek verdiler. Eksiklerin takıma katılmasıyla Efes şüphesiz ki daha güçlü olacaktır. Farmar turnuva ilerledikçe daha iyi oynadı ve Vujacic-Barac ikilisi geçen yıldan iyi gözüktüler. Turnuva devam ederken Çetin Yılmaz’dan ‘’Batista ile devam etmeyeceğiz gibi görünüyor.’’ açıklaması geldi. Yabancı kontenjanı nedeniyle öyle düşünüyor olabilirler ama eğer devam edilmeyecekse niye Antalya’ya götürüldü, anlamadım.

 

               

 

                Üçüncü: Galatasaray

                Galatasaray neredeyse tamamen yenilenen kadrosuyla turnuvaya Ender Arslan-Henry Domercant’tan yoksun başladı. Galatasaray grup maçlarında rahat oynarken yarı finalde Efes savunması karşısında tıkandı. En çok süre alan beş Jamont Gordon-Cenk Akyol-David Hawkins-Ersin Dağlı-Boni Ndong olurken Ender-Engin Atsür-Milan Macvan-Furkan Aldemir-Göksenin Köksal da ilk beşe destek oldular. Galatasaray’da en çok göze çarpan olay Gordon ve Hawkins beraber oyundayken hem izleyene büyük keyifvermeleri, hem de oyunun iki tarafında da etkili olmaları oldu. Macvan da kaldığı yerden devam ediyor. Domercant takıma katıldıktan sonra durumlar nasıl olacak, göreceğiz.

 

                Yarı finalist: Beşiktaş

                Beşiktaş da turnuvaya yenilenen kadrosu ve yeni koçuyla katıldı. Vladimir Dasic-Damir Markota-Serhat Çetin turnuvada oynamadılar ve ilk beş Tutku Açık-Curtis Jerrels-Patrick Christopher-Cevher Özer-Gasper Vidmar şeklinde oluştu. Kenardan da fazla destek olmadan oynadılar ve grup maçlarını kazandılar. Cevher’in ve Vidmar’ın muhteşem formuyla Beşiktaş geçen yılki kadar iddialı olmasa da özellikle pota altında rakipleri ürkütüyor.

                Beşiktaş Euroleague’de Top16’ya yükselmeye çalışacak ve bu oyun yapısıyla bunu başarabilirler gibi duruyor. Eksik olan üçlü de takıma katıldıktan sonra neler olacak, göreceğiz.

 

 

 

                Diğer Takımlar

                Unics Kazan Eidson-Kaimakoglou-Vougioukas transferleriyle kağıt üstünde çok güçlü olsa da bu turnuvada pek formda değildi. Öncelikle, Yunan oyuncular beraber oynarken kafalarına göre takılıyorlar ve takım düzeni bozuluyor. Eidson da muazzam yetenekleri olmasına rağmen takıma tam uyum sağlayamamış. Bu turnuvada Marko Banic oynamadı, o girdikten sonra neler olur bilmiyorum ama Domercant sonrası Unics pek içaçıcı değil.

                Cibona için ise bir şey söyleme gerek yok, gerçekten çok kötü bir turnuva geçirdiler.

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..